Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Claire Michel top-10 in spectaculaire Super League Jersey
Claire Michel in actie tijdens het eerste SLT-seizoen (foto: Super League Triathlon)
Nieuws

Claire Michel top-10 in spectaculaire Super League Jersey

Zaterdag deed Claire Michel het al uitstekend op dag 1 van de Super League in Jersey. Op zondag stond de 2de en daarmee ook de slotdag van deze 2de editie (1ste voor de dames) gepland. Op het programma van de dag: The Eliminator. Drie korte wedstrijden waarbij na elke afsluitende run een resem atleten afvallen. Starten doen we met alle 25, om stage 2 over te gaan naar 15 atleten om stage 3 aan te vatten met de beste 10 van de dag, zowel bij de dames als bij de heren.

In tegenstelling tot de zonnige zaterdag stonden de atleten op zondag vergezeld van een regenbui te wachten op hun start. Deze keer gingen we van de start met de dames. Claire Michel had een 5de plaats te verdedigen in de tussenstand. De atletes gingen meteen verschroeiend van start in het water. Claire kwam achteraan in het pak uit het water en had dus nog heel wat werk te verzetten om niet na stage 1 al uit de wedstrijd te verdwijnen. Door de regenval lag het parcours er glad bij waardoor heel wat dames ten val kwamen. Claire bleef gelukkig recht in de race ondanks dat het vertrouwen niet optimaal was na een eerdere valpartij bij de parcoursverkenning 10 minuten voor de start.

Ondertussen had het Britse duo Coldwell en Stimpson de leiding genomen na het zwemmen. Een voorsprong die ze niet meer uit handen zouden geven. Claire Michel had na het fietsen nog heel wat werk voor de boeg want als 18de dame vatte zij de slotrun van 2 km aan wetende dat enkel de top 15 mag starten in de 2de stage. Gelukkig beschikt Claire over een stel snelle loopbenen en met de snelste looptijd van het pak nam ze de 15de plaats, 4 seconden voor de Russische Abrosimova voor wie de Super League er dus opzat samen met nog negen andere dames.

18.000 dollar voor Zaferes

In run 2 was het voor Claire meteen alle hens aan denk bij het zwemonderdeel van 300 meter. Als 15de en laatste kwam ze uit het water in het zog van drie andere atletes maar wel op slechts een handvol seconden van de kop van de wedstrijd. De krachten samenbundelen was dus de boodschap. Claire ondervond echter al snel dat ze tijdens de vorige stage heel wat krachten had moeten verbruiken om te overleven in tegenstelling tot de andere atletes die konden overschakelen op economie, een belangrijke factor in dit wedstrijdconcept. Onze landgenote vocht voor wat ze waard was maar strandde uiteindelijk op een 13de plaats: Exit Claire Michel. Stimpson kwam opnieuw als eerste over de streep maar de hegemonie van het Britse duo was verdwenen want Zafares, Cook, Spirig en Kasper kwamen op korte afstand over de finishlijn. Bij het optellen van de eindtijd van de eerste 2 wedstrijden scheiden slecht 11 seconden de top 6.

Het beloofde nog een razend spannende strijd te worden om de overwinning in deze wedstrijd. Uiteindelijk was het opnieuw Katie Zafares die zich de sterkste dame toonde van het pak voor haar landgenote Cook. Spirig stak enkel nog een stokje tussen het Amerikaanse feestje door 3de te worden net voor Kirsten Kasper. Een perfecte 2 op 2 voor de Amerikaanse Zafares die daarmee logischerwijs ook de eindzege te pakken heeft in Jersey waarmee ze als eerste vrouwelijke winnaar de Super League geschiedenis ingaat en daar bovenop een cheque van 18.000 dollar overhandigd krijgt. Spirig en Cook flankeerden haar op het podium. Voor Claire Michel werd het een negende plaats in het eindklassement. Met die top-10 bewijst de Belgische haar plaats tussen de wereldtop waard te zijn…

Opnieuw Blummenfelt

3 uur na de dames was het tijd voor de heren. Blummenfelt begon als leider aan The Eliminator maar met Murray en Jonathan Brownlee had hij twee te duchten tegenstanders voor de eindzege. In stage 1 moest Murray wel even laten begaan. Hij eindigde 8ste op een 6 tal seconden van het duo Blummenfelt – Brownlee. Ook in de 2de stage bleef het grote pak samen want opnieuw kwam het pak met een miniem verschil over de streep, deze keer zaten er maar 3 seconden tussen de winnaar en de nummer 8. Even leek het er nog om te spannen op de fiets toen Blummenfelt zich buiten de top 10 bevond maar de Noor herstelde zich snel om netjes binnen dezelfde tijd van zijn grote belagers Murray en Brownlee over de streep te komen. De jonge Nederlander Jorik Van Egdom was de laatste die het spektakel voor de finale moest verlaten maar mag meer dan tevreden terugkijken op zijn 11de plaats op zondag en een 13de plaats in het eindklassement.

Bij de absolute toppers was het duidelijke dat ze hun grote vuurpijlen verborgen hielden voor de laatste stage waar nog 10 atleten het tegen elkaar zouden opnemen. Hauser en Kanute kwamen daar als eerste uit het water. Maar op de fiets kwam alles snel terug samen. Blummenfelt ging er echter terug als een speer vandoor en met een langgerekte eindsprint behaalde hij ook een perfect rapport op deze Super League met 2 zeges op 2 wedstrijden. Jonathan Brownlee werd deze keer 2de net voor Richard Murray. Daardoor springt de Brit nog haasje-over in het eindklassement met de Zuid-Afrikaan dus ook hier Brownlee op 2 en Murray op 3. Wereldkampioen Mola legde beslag op een 5de plaats. Maar de 18.000 dollar bij de mannen was dus voor de Noor Kristian Blummenfelt die na een reeks van tweede plaatsen dit seizoen eindelijk met een prestigieuze zege aan de haal gaat.

In het klassement na twee Super League edities bij de mannen leidt Richard Murray. Mola blijft op de tweede plaats staan en dankzij zijn zege in Jersey maakt Blummenfelt een reuzesprong in het klassement richting de derde plaats.