Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Odeyn 2de in Vejle, Callewaert op 1 in Langemark, Geldhof in Frankrijk
Duathlon

Odeyn 2de in Vejle, Callewaert op 1 in Langemark, Geldhof in Frankrijk

Ilse Geldhof podium Noyon

Een week voor het Belgisch kampioenschap duatlon op de Memorial Benny Vansteelant in Torhout was het een druk duatlonweekeinde. Internationaal was er de nieuwe Deense Powerman in Vejle. In Frankrijk werd de laatste Grand Prix gehouden. En in eigen land was er de duatlon van Langemark-Poelkapelle, met onze huisfotograaf Mario Vanacker in de top-10.

Fotograaf in top-10 in Langemark

Mario Vanacker in actie (foto: Sabrine Matthijs)
Mario Vanacker in actie (foto: Sabrine Matthijs)

In Langemark voelden ze de concurrentie van de buitenlandse wedstrijden, maar het werd toch een mooie wedstrijd. Cedric Callewaert was er de snelste voor de altijd sterke Jurgen Boterberge, die op een halve minuut finishte, en Bart Verkaemer. Op bijna vier minuten kregen we een verrassende nummer 7. 3athlon.be huisfotograaf Mario Vanacker is niet alleen een topper in het nemen van foto’s van triatleten en duatleten, als atleet liet hij zich ook opmerken. Volgend weekend staat hij opnieuw met zijn camera aan de kant in Torhout… Bij de vrouwen was Soetkin Vertenten opnieuw de snelste. Ze haalde het vlot voor Elien Piccavet.

Odeyn test EK-parcours in Vejle

Seppe odeyn Vejle

In het Deense Vejle werd er een nieuwe Powerman gehouden. De wedstrijd wordt volgend jaar wellicht het Europees kampioenschap middenafstand. Dat was voor Seppe Odeyn meer dan reden genoeg om het parcours alvast eens uit te testen. De vice-wereldkampioen deed het uitstekend maar stootte op thuisfavoriet Sorben Bystrup. De Deen zat samen met Odeyn vooraan in de eerste 10 km lopen maar ging in de aanval in de 60 km fietsen en reed een minuut weg van de Flandrien. Bystrup won in 2u45’36. Odeyn kwam in 2u46’31 als tweede binnen. De derde plaats ging naar Mathias Lyngso Petersen. Miriam Van Reijen won bij de vrouwen.

Geldhof sluit carriere af met ploegzege

Tim Van Hemel GP Noyon

En dan was er in Frankrijk nog de laatste Grand Prix duatlon van het seizoen. Het werd meteen ook de laatste GP uit de mooie carriere van Ilse Geldhof. Dat gaf haar ploeg blijkbaar een boost want Geldhof pakte samen met Jony Heerink en Julie Le Colleter de dagzege met Les Tritons Meldois. Ilse werd zelf 15de in het internationaal sterke veld en zorgde daardoor mee voor de overwinning. In het eindklassement was er zilver voor de ploeg van Ilse, achter Issy. Bij de mannen werd Tim Van Hemel 8ste. Zijn ploeg ESM Gonfreville pakte de tweede plaats achter Metz Triathlon. Ook in het eindklassement was dat de volgorde.