Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jelle Geens wint Europabeker finale
Nieuws

Jelle Geens wint Europabeker finale

Jelle Geens Montreal

Het werd een topweekend voor het Belgium Triathlon Team. Naast de tweede plaats van Marten Van Riel in Sarasota, kregen we in de finale van de ETU European Cup in Melilla een Belgische overwinning. Jelle Geens pakte er op overtuigende wijze de winst. In de top-tien vonden we nog Belgen en bij de vrouwen mocht Claire Michel mee op het podium.

Jelle Geens zette een indrukwekkende wedstrijd neer en maakte het mooi af in het lopen. Daarin was hij sneller dan beloftenwereldkampioen Raphael Montoya. Met de 6de plaats van Noah Servais en de achtste plaats voor Jonathan Wayaffe was het Belgische succes compleet. Ook Claire Michel zorgde voor een feestje door derde te worden achter de Tsjechische Vendula Frintova en de Russische Anastasia Abrosimova na een zinderende loopfinale. Claire finishte op iets meer dan tien seconden van de winnares. De Nederlands-Belgische Kirsten Nuyes werd knap tiende.

Bij de mannen werd Erwin Vanderplancke nog 14de en Neal Van Vaerenbergh pakte de 24ste plaats.

Results Elite Men 2017 Melilla ETU Triathlon European Cup Final Triathlon.org