Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Mokkatlon nog eens voor kayakker
Multisports

Mokkatlon nog eens voor kayakker

Mokkatlon William Peters
 
De omgeving van Sas 4 was zondag in Mol voor de 23ste keer omgetoverd tot een sportcentrum. Flink wat deelnemers en toeschouwers op de dijk voor deze niet alledaagse wedstrijd met 2 km kayakken, 12 km mountainbiken en 4 km lopen. Het leverde in het verleden al een paar keer een mooie strijd op tussen de triatleten en de kayakkers. Dit jaar ging de hoogste neer nog eens naar een kayakker want William Peters was over de drie onderdelen de beste na pech voor Rob Alders.
 
De Mokkatlon werd geopend met een triowedstrijd. Het werd een blitzstart van de Klievers uit Kasterlee (Ken en Steven Dierckx en Ivan Bartolomeus)  Ze kwamen erg snel uit het water achterna gezeten door het Speedyspeelplein team uit Balen met Tom Geysen, Jasper Dierckx en Jonas Mariën.  Het Bom team ( Jesse en Stijn Mariën en Michiel Gijs) hadden hun joker op het het loodzware fietsonderdeel gezet en dat leverde hen de overwinning op voor de Klievers en de Achterbossies (Steven van Camfort, Dirk Lodewijckx en Hans Geerts).

 
De meeste aandacht ging uiteraard naar de hoofdact van de dag met een full house voor 2 kilometer kajakken, 12 loodzware kilometers mountainbike en tenslotte 4 kilometer lopen. We kregen een erg snelle start van Toon Broeckx die enkel Tom Dierick in zijn vaarwater moest dulden. Hij stevende naar een erg scherpe openingstijd, ware het niet Joren Bonnez in de laatste rechte lijn naar de koppositie kwam. Niet voor lang echter want William Peters nam resoluut de leiding in de fietsproef om even later bijgebeend te worden door Rob Alders. In het drassige maisveld liet Rob zijn metgezel in de steek en stevende met een riante boni naar de wisselzone. De minutenkloof smolt als sneeuw voor de zon toen de onfortuinlijke atleet uit Neerpelt zijn loopschoenen niet kon vinden.  William Peters keek verwonderd toen hij als leider aan de slotproef mocht beginnen. Een positie die hij niet meer uit handen gaf, hoe Joren Van Pelt en Jeroen Billet hun best ook deden. Tom Dierick, snelste looptijd, werd vierde terwijl de onfortuinlijke Rob Alders nog knap vijfde eindigde.
Vrouwen Mokkatlon
 
Bij de vrouwen was de strijd al even spannend omdat Lieze Broeckx een scherpe kajaktijd neerzette. In het fietsonderdeel kwam WTT-triatlete Tina De Keulenaar sterk opzetten en als ze in de afsluitende looproef ook nog eens de beste tijd neerzette was de zege binnen. Zilver was voor Lize Broeckx voor Isis Vlaeminck en Lyn Van Hoof die even voordien haar vader Eddy, in zesde stelling als beste veteraan, over de meet zag komen. Van de 23 edities van de mokkatlon nam Eddy maar liefst 19 maal deel.

Troostprijs voor Rob Alders

De Molse kajakclub Mokka riep in extremis een bijkomende vermelding in het leven toen ze Rob Alders op het podium riepen als grootste pechvogel van de dag. Hij kreeg alvast een een extra premie en een wild card voor het volgende jaar.
Rob Alders Mokkatlon
 
“Shit happens,” was de uitdrukking van Rob die het incident met een korrel zout nam. “Ik ben in voorbereiding om echt in de triatlon te gaan met een deelname in de Ironman van Klagenfurt. Wat vandaag gebeurd is, blijft wel even hangen maar van moedwil of kwaad opzet is hier helemaal geen sprake. De mokkatlon is en blijft voor mij een leuke wedstrijd. Ik kon in een kopgroepje mee aan het fietsen beginnen en al snel zat ik vooraan met William Peters. Die twee minuten voorsprong bij de wissel waren snel verdwenen omdat ik dus mijn loopschoenen niet kon vinden.”
 
Het mysterie van de verdwenen loopschoenen deed ons een beetje terug denken van het geval Rutger Beke die in het jaar 2000 de zege aan Luc Van Lierde in de Zwintriatlon moest laten omdat ook hij zijn loopschoenen niet kon vinden in de wisselzone. Ditmaal had een andere atleet zich van sportzak vergist met alle gevolgen vandien. Een erg sportieve Rob Alders nam vrede met de oprechte excuses achteraf.