Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Van Riel tweede in World Cup triatlon die duatlon wordt
Marten Van Riel op het podium in Sarasota (foto: ITU/Wagner Araujo)
Nieuws

Van Riel tweede in World Cup triatlon die duatlon wordt

Marten Van Riel op het podium in Sarasota (foto: ITU/Wagner Araujo)
Marten Van Riel op het podium in Sarasota (foto: ITU/Wagner Araujo)

De organisatoren en technical officials hadden geen gemakkelijk weekend in Sarasota. Door de grote hitte ter plaatse waren er te veel algen en bacteriën in het water. Daardoor werd het zwemmen vervangen door een looponderdeel en dus werd de World Cup triatlon een duatlon. Toen de temperatuur vlak voor de start bleef stijgen, werd alsnog besloten om de afstand te halveren en er een sprintduatlon van te maken. En dat beviel onze landgenoot Marten Van Riel goed. Hij pakte zilver achter de Mexicaan Gonzalez.

Marten Van Riel zette in Sarasota de sterke lijn van de laatste weken door. De atleet van het 185-Sportoase-Vaillant team vocht een pittige strijd uit met McDowell en pas in de laatste rechte lijn moest de Amerikaan zich gewonnen geven. Marten werd tweede in 49’43, op zeven seconden van winnaar Rodrigo Gonzalez.

Marten Van Riel Sarasota run
Marten Van Riel in de grote groep in Sarasota (foto: ITU/Wagner Araujo)

“Ik had deze zilveren medaille helemaal niet verwacht. Het zwemmen is normaal mijn sterkste onderdeel en toen ik te horen kreeg dat het een duatlon werd, dacht ik dat mijn kansen zouden slinken. Dus ik ben extra tevreden met deze tweede plaats,” aldus Marten.

Results Elite Men 2017 Sarasota ITU Triathlon World Cup Triathlon.org