Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Genieten in Kona 3 – Hoge hartslag door jetlag
Column

Genieten in Kona 3 – Hoge hartslag door jetlag

Olivier Cornelis Toon Veldeman Hawaii 2017

Olivier Cornelis volgt voor 3athlon.be zijn weg naar het WK Ironman van aanstaande zaterdag in Hawaii. De atleet van Cornelis Bedding zit ondertussen in Kona en geeft nog een korte terugblik op de afgelopen weken in de zijn derde blog. “De zware trainingen zitten erop en de tapering van 12 dagen is volop bezig. De laatste trainingsweek was nog stevig met bijna 22 uur. Althans voor mij is dat toch stevig ,maar hier al verhalen gehoord van  weken van meer dan dertig uur. Dat zou voor mij toch wat te veel van het goeie zijn voor mij, zowel mentaal als fysiek.

Vlak voor ik vertrok, had ik nog een goeie duurloop gedaan op donderdag van 33 km. Die ging super vlot in 2u21 maar mijn hiel was weer volledig ontstoken 🙁 Ik heb een chronische hielonsteking (haglund) en daardoor moet ik toch wel wat voorzichtiger zijn.

Op zaterdag zijn we dan vertrokken van Amsterdam naar Kona en dat ging vrij vlot. De kindjes waren super braaf maar moeilijk was dat niet met elk een tv 😀 Op zaterdagavond lokale tijd zijn we toegekomen zodat we tegen 22u lokale tijd uitgeput in ons bed zijn gevallen.

We logeren de eerste week in het Hilton in Waikoloa. Dat is een super leuk hotel met dolfijnen en schildpadden, ideaal voor de kindjes. Maar er stond mij dus op zondag wel nog een laatste lange duurrit te wachten.
Waikoloa ligt ongeveer 40-45 km buiten Kona richting Hawi (keerpunt) en eigenlijk wel vrij rustig op de wegen daar. Ik vertrok eerst richting Kona en door wegenwerken was het daar wel super druk, met veel puin (glas, stenen, vijzen,..) op de baan . Snel een fotoke en dan richting Hawi.

Olivier Cornelis Waikoloa

Ik heb een stukje met Sam gereden maar die moest wel stevige blokken doen , dus mooi mijn eigen tempo blijven rijden 😉 Die kan wel een stukske knallen op de fiets!

Na 180km en 3 grote drankstops onderweg (7-8 bidons) zat de rit erop. Het parcours is zo monotoon dat je wel bijna in slaap valt de dag na de reis ;-), de wattages waren ok, de snelheid was ideaal maar de hartslag lag ongelofelijk hoog. Iedereen zegt dat het door de lange reis komt en dat je toch een weekske moet aanpassen.. dus we zullen ze maar geloven.

Cornelis bedding loopparcours

Conclusie na de laatste week: Ik denk niet dat ik ooit beter gezwommen en gelopen heb op training als de laatste weken. Garanties zijn dat hier zeker niet maar je kan maar best zorgen dat je in de beste vorm zit. De tempo’s die ik liep op training gaan wel totaal niet haalbaar zijn voor mij op de wedstrijddag. Ik ben mij meer dan bewust dat ik mij serieus zal mogen inhouden op de fiets zodat ik toch nog deftig kan lopen en deftig over de finish kan komen, en vooral niet vergeten te genieten  :-D”