Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Het is ook “week van de officials”
Nieuws

Het is ook “week van de officials”

Referees 1 Chris Hofkens

Het staat dit jaar een beetje in de schaduw van de hoogmis van onze sport, maar in een wereld waar triathlon een relatief klein gebeuren is, is er een sporttak overschrijdend fenomeen. Elk weekend staan ze er, belangeloos, onze (uit de hand gelopen) hobby mogelijk te maken. In weer en wind.

Wanneer wij als atleet ons ruime tijd voor de start komen aanmelden op het wedstrijdsecretariaat, hebben zij hun eerste briefings reeds achter de rug.

Wanneer wij als atleet ons snel uit de voeten kunnen maken na een wedstrijd in gure omstandigheden, blijven zij trouw op post tot de laatste de meet overschreden heeft.

Waar wij als atleet scherp op de gevoelige plaat komen te staan, krijgen zij dikwijls een onscherp plaatsje op de achtergrond toebedeeld.

Ze balanceren op een dunne lijn. Het nuanceverschil tussen rechtvaardigheid en gerechtigheid in de praktijk omzetten is een evenwichtsoefening die hen niet altijd in dank afgenomen wordt. Als atleet of toeschouwer kunnen we nooit zien wat zij gezien hebben. Als atleet of toeschouwer kunnen we onmogelijk al hun overwegingen mee in rekening nemen.

Referees 2 Chris Hofkens

Het is de derde keer dat deze Week van de Official georganiseerd wordt en ook wij willen de kans niet laten voorbijgaan om deze helden in het zwart te bedanken. Ze zorgen voor onze sport, ze zorgen voor onze veiligheid en soms zorgen ze zelfs voor onze gezondheid.

Een maand geleden hebben we nog afscheid genomen van één van hen, maar deze ode is voor ze allemaal. Deze ode is voor alle referees.

#BedanktScheids #BedanktJury

Foto’s: Chris Hofkens