Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marten Van Riel: “Ooit in Hawaii aan de start”
Hawaii

Marten Van Riel: “Ooit in Hawaii aan de start”

Marten Van Riel finish WuustwezelDeze dagen is vooral Sebastian Kienle, als één van de topfavorieten voor de zege in Hawaii, zowat de bekendste triatleet die door Red Bull gesponsord wordt. Maar ook onze landgenoot Marten Van Riel behoort tegenwoordig tot het selecte kransje atleten onder de Red Bull vlag. Hij heeft het op de website van Red Bull over zijn tweede plaats op de World Cup van Sarasota, over het verschil tussen olympische afstand en long distance én over zijn droom om ooit in Hawaii te starten. Een paar quotes:

“Het is altijd mogelijk om van de korte naar de lange afstand te gaan, maar het is bijna onmogelijk om van de lange naar de korte afstand terug te keren. Je kan immers uithouding trainen, maar snelheid en explosiviteit verlies je met de jaren.”

“Voor mij is het in ieder geval een droom om ook ooit in Hawaï aan de start te staan. En het goed te doen natuurlijk! Maar eerst kijken hoe die straffe mannen en vrouwen het dit weekend doen!”

Het verschil zit hem vooral in de manier van trainen. Bij ons zijn de trainingen meestal ofwel heel rustig ofwel net heel zwaar en snel. Voor IRONMAN-atleten is het al lange uithoudingstrainingen aan gemiddelde intensiteit die de klok slaan. Op het einde van de week hebben we wel een gelijkaardig aantal trainingsuren, zo rond de 30.”

Lees hier het volledige artikel met Marten

En wil je samen met Marten en meer dan 200 andere aanwezigen de Ironman van Hawaii zo goed als live meemaken? Schrijf je dan alsnog in voor de Hawaii Triathlon Night in Sportoase Leuven:

Banner_660x160px_WK_triathlon_v1