Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
BMC-Etixx wordt BMC-Vifit Sport in 2018
Hawaii

BMC-Etixx wordt BMC-Vifit Sport in 2018

BMC Etixx Bart Aernouts Hawaii 2017

Vanaf 2018 krijgt het Belgisch-internationale pro triatlon team BMC-Etixx een nieuwe sponsor en dus ook een nieuwe naam. Op het persmoment op woensdagmiddag in Kona voor de Ironman van Hawaii maakte Bob De Wolf bekend dat Vifit Sport de nieuwe co-sponsor wordt voor de komende drie jaar. Vanaf 2018 gaat BMC-Etixx als het BMC-Vifit Sport Pro Triathlon Team door het leven. Bob bevestigde ons ook dat de Belgische verankering van het team blijft.

Vifit Sport is een redelijk nieuw merk van sportvoeding producten, uit de stal van Friesland-Campina, het van oorsprong Nederlandse zuivelmerk. Vooral in de Nederlandse supermarkten is Vifit al langer een bekende naam van zuivelproducten. Daar komt nu Vifit Sport bij, met dranken, poeders en repen. Vifit Sport gaat een samenwerking van drie jaar aan.

“We zijn heel blij met de steun van Vifit Sport voor de komende drie jaar,” vertelt team manager Bob De Wolf ons. “Dat zorgt voor continuïteit en van daaruit kunnen we blijven verder werken naar ons ultieme doel. Binnen dit en drie jaar is het nog altijd ons doel om het WK Ironman te winnen. Het is zeer ‘on-belgisch’ om zo’n sterke ambitie uit te spreken, maar het team is voldoende uitgebalanceerd om daar de komende jaren voor te gaan. Persoonlijk zie ik veel mogelijkheden met onder andere een Patrik Nilsson en Emma Pallant, nog twee jonge atleten die heel veel talent hebben. En we krijgen er mogelijk nog een jonge Amerikaan bij. Maar voor het grootste deel blijft de ploeg volgend jaar hetzelfde.”

 

Bart Aernouts Hawaii 2017

Wij wilden weten of er daarin nog ruimte is voor Belgen. Het contract met Bart Aernouts loopt dit jaar namelijk af. “We zijn van oorsprong een Belgische ploeg en blijven ook focus houden op België. Met Bart zijn we nog volop in onderhandeling. Na de Ironman van Hawaii rekenen we er op dat we er samen uit komen,” aldus nog Bob.

BMC-Etixx brengt zaterdag drie atleten aan de start, met Bart Aernouts, Ronnie Schildknecht en debutant Patrik Nilsson. Ook Will Clarke is in Kona, maar door blessure kan hij niet starten. Verder wist Bob ons nog te vertellen dat Liz Blatchford hard aan haar comeback werkt. Nadat ze mama geworden is, is Liz opnieuw hard beginnen trainen. Binnenkort doet ze weer haar eerste wedstrijd en ze heeft er zelf alle vertrouwen in om volgend jaar opnieuw voor het podium mee te strijden in Kona.