Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
David Smitz: “Ik weet nu wat er komt…”
Hawaii

David Smitz: “Ik weet nu wat er komt…”

In 2016 genoot David Smitz samen met zijn gezinnetje met volle teugen van zijn deelname aan het WK Ironman in Hawaii. Want dat is toch een unieke belevenis en niet iets wat je elk jaar meemaakt. Dat was wat hij vorig jaar liet uitschijnen. Maar zie, een jaar later is de man van de Ironmanagers Nederland terug in Kona. Mentaal sterker, klaar om nog dieper onder de 10 uur te duiken. Een interview met David op Alii Drive voor zijn favoriete koffiebar…

“Ik had niet verwacht dat ik hier zo snel weer zou staan. Maar na een goeie 111 in Bilzen en na de Ironman van Maastricht begon het toch echt hard te kriebelen. Ik sta mentaal sterker dan vorig jaar omdat ik nu weet wat er komt. Ik heb ook geprobeerd wat slimmer te trainen, want niet de kwantiteit maar de kwaliteit telt. Mijn deelname vorig jaar was boven verwachting, onder de tien uur. Dit jaar wil ik hem opnieuw uitdoen met de glimlach. Of ik hier volgend jaar terugkom om dan toch tegen Stefaan Vervisch te racen? Volgend jaar wordt een speciale editie, maar ik ga na de wedstrijd eens bezinnen of ik nog terugkom. De komende dagen eventjes de beentjes strekken en me mentaal voorbereiden. Voor de rest rusten en een koffietje drinken in de San Francisco Bay en genieten in Kona,” aldus David.