Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
BK Beermile mét de 4 kampioenen
Nieuws

BK Beermile mét de 4 kampioenen

Big 4 Beermile

Nog exact twee weken en dan wordt in Leuven het startschot gegeven voor het BK Beermile, in samenwerking met Sportoase en 3athlon.be. Voor deze 6de editie hebben de organisatoren kosten noch moeite gespaard om de absolute top naar het Sportkort te krijgen. En dus krijgen we een finale reeks op vrijdag 10 november met de big-4: Lukas Bosmans (nog altijd recordhouder), Lukas De Jonghe, Peter Denteneer en titelverdediger Ruben Geys. Al laat uitdager Seppe Odeyn in een sportdocu zien dat hij dit jaar zijn voorbereiding wel heel erg ernstig neemt.

De grote primeur dit jaar wordt de tweede vrouwenreeks waarin de traditionele cava vervangen wordt door bier. En dus krijgen we voor het eerst een echte queen of the beermile. Dankzij partner Bioracer rijken we dit jaar ook voor het eerst een tricolore kampioenentrui uit aan de winnaar. Zij ontvangen ook een maandabbonement bij Sportoase. Dit weekend kunnen we alvast kijken wie er in vorm is met de selectiewedstrijd in Tielt. Jan ‘Jakke Petrol’ Petralia organiseert er de Tieltse Beermile. De winnaars krijgen een gratis startbewijs voor het BK in Leuven.

Zij kunnen zich op 10 november meten met de big-4, want deze week hebben de winnaars van de vijf vorige edities allemaal hun deelname bevestigd. Of die allemaal deelnemen aan de speedo-challenge is nog maar de vraag, zeker nu we met Stijn Goris ook een Borat-challenge krijgen. Maar volgens vice-wereldkampioen Seppe Odeyn moet de speedo-challenge blijven bestaan. “Dit is waar triatlon om draait, om één keer per jaar je lichaam te kunnen tonen in een speedo…”. Bekijk hier de hilarische sportdocu met Odeyn over de voorbereiding naar en de beleving van het BK Beermile:

De inschrijvingen lopen ondertussen vlot. Al meer dan zestig atleten hebben hun deelname bevestigd. Snel inschrijven is dan ook de boodschap want bij 100 deelnemers hangen we het bordje uitverkocht aan de atletiekpiste van het Sportkot. Inschrijven doe je hier.

Belgian Beermile logo