Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Aernouts 2de, Deckers 6de in Sardinië
Nieuws

Aernouts 2de, Deckers 6de in Sardinië

Sardinia2017 (16)

Voor Bart Aernouts zat het seizoen er na zijn 12de plaats op het WK Ironman in Hawaii nog niet op. Zondag stond hij aan de start van de Challenge halve triatlon van Sardinië. Bart werd knap tweede achter een sterke Hernandez in Forte Village. Bij de vrouwen was Tine Deckers met een zesde plaats de beste Belgische.

Sardinia2017 (7)

Aernouts moest zoals vaker in de achtervolging na het zwemonderdeel, al wist hij de schade redelijk te beperken op een ruime kopgroep, met daarbij Pieter Heemeryck. Bart rukte stelselmatig op en vocht in het lopen een stevig robbertje uit met Molinari en Hernandez. De Spanjaard, bekend van de olympische afstand, bleek net iets sneller dan Bart en pakte de zege. Aernouts werd tweede en halve Belg Rudy Von Berg (zoon van de bekende Belgische age grouper Rodolophe) werd nog derde voor Molinari.

Sardinia2017 (6)

Pieter Heemeryck begon sterk aan de wedstrijd, maar na 60 km op de fiets besloot hij door de wind wat voorzichtiger aan te doen en liet hij zich uitzakken. Daarmee zat zijn wedstrijd er zo goed als op, al liep hij nog een ronde extra ter training. En ondanks het mindere resultaat pakte hij wel de derde plaats in de Challenge Family Pro Ranking in 2017. Timothy Van Houtem verging het nog slechter. Na een slechte nacht door een oorontsteking besloot hij alsnog te starten, maar het ontbrak hem aan kracht vandaag

Sardinia2017 (9)

Bij de vrouwen waren er drie Belgische pro’s. Tine Deckers was daarvan de beste, al had zij ook haar deel van de pech te verwerken. Want naast minder goede benen, liep eerst haar ketting er af en nadien weigerde het versnellingsapparaat dienst en kreeg ze haar ketting niet meer op de grote plaat vooraan. Meer dan een zesde plaats zat er niet in voor Tine.

Sardinia2017 (12)

De Challenge Forte Village stond al lang in de agenda van Tine en de leden van haar team, de Marmotta Tribe. Ze wilde er dan ook absoluut bij zijn, ook had ze haar beste vorm in haar zware wedstrijdzomer achtergelaten: â€œIk wist dat na de wedstrijden van de afgelopen maanden de frisheid en snelheid er niet meer waren. Dus ik kan mijn prestatie van vandaag zeker niet op de mechaniek steken. Een podiumplaats zat er voor mij vandaag niet in, denk ik. Maar natuurlijk was het frustrerend niet goed te kunnen schakelen op een heuvelachtig parcours waar je net constant moet schakelen. Ik ben vooral blij dat ik heb doorgezet. Vroeger zou ik wellicht hebben opgegeven. Nu ben ik in het lopen nog voluit gegaan. Ik ga hier een paar dagen vakantie nemen en dan volgt een laatste trainingsblok voor de allerlaatste wedstrijd van het jaar, de Ironman van Argentinië.”

Sardinia2017 (2)

Katrien Verstuyft werd zevende in Sardinië. Na een vrij goed zwemnummer fietste ze een tijd voorin, maar de dames uit de groep van Tine Deckers kwamen er nog over. Voor Sofie Goos was de achterstand na het zwemmen al te groot. Ze slaagde er deze keer in niet in zich nog naar voor te knokken en moest vrede nemen met een 11de plaats.Heather Wurthele won voor Laura Sidall, die op die manier Sofie nog van de tweede plaats stootte in de Challenge Family Pro Ranking.

Sardinia2017 (20)Foto’s: Mario Vanacker