Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Staelens en Vertenten heersen in Lembeke
Dieter Staelens wint in Lembeke (foto: Johan Tack)
Multisports

Staelens en Vertenten heersen in Lembeke

Dieter Staelens wint in Lembeke (foto: Johan Tack)
Dieter Staelens wint in Lembeke (foto: Johan Tack)

Dieter Staelens en Soetkin Vertenten hebben een klassieker op hun palmares bijgeschreven. Triatlon Club Meetjesland was dit weekend al aan haar 19de organisatie toe in de prachtige bossen van Lembeke. De cross duatlon liep over 3,2 km lopen, 20 km mountainbiken en nog eens 1,6 km lopen doorheen de prachtige Lembeekse bossen. Start was rond 15u, dit jaar waren ze met 111.

Na 1 ronde lopen kwamen Steven De Wulf en Pieter De wulf samen met een 15-tal meter voorsprong op Lembekenaren Steven De Muyt en Brent Goethals in een verschroeiend tempo voorbij. Onder andere Kevin Strubbe volgde op 24″ en Dieter Staelens moest 30″ toegeven. De beide leiders vertrokken wel nog als eerste voor het fietsen maar de achtervolgers zaten hen op de hielen.

Dieter had in de tweede ronde lopen maar 10″ extra moeten toegeven. In de eerste ronde van het fietsen lag Pieter nog aan de leiding maar een 9-tal atleten met onder andere Kevin Strubbe en Marc Vandendriessche zat hem kort op de hielen. Dieter had zijn wagonnetje kunnen aanpikken en ze zouden samen de rest fietsen. Blijkbaar had Dieter superbenen vandaag want met een sterk tweede lopen trok hij het laken naar zich toe en won hij met 6″ voorsprong voor Glen Vandevyvere en Brent Goethals.

Bij de dames lag de wedstrijd bij het eerste lopen al direct in een definitieve plooi: Soetkin Vertenten domineerde van begin tot einde voor Mieke Suys en Kathleen Meire.

Uitslag