Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Timothy Van Houtem op Belgische fiets naar nieuwe ploeg
Nieuws

Timothy Van Houtem op Belgische fiets naar nieuwe ploeg

Timothy Van Houtem Duravia

De eerste grote transfer van de triatlon-mercato is een feit. Timothy Van Houtem nam in de Challenge Forte Village twee weken geleden voor het laatst deel in de kleuren van SMO-Specialized. De Belgische pro-triatleet, specialist op de lange afstand, vervoegt twee oude bekenden uit zijn DTTA-tijd en gaat wat dichter bij huis aan de slag… met een gloednieuwe fiets van Belgische makelijk…

Deze week verscheen op de sociale media bovenstaande foto van Timo en broer Joeri, beiden met een gloednieuwe fiets. En die blijkt nog op en top Belgisch te zijn. Duravia is niet meteen het bekendste merk, maar opereert vanuit Chimay. Wij vroegen Timothy om een woordje uitleg.

“De kogel is door de kerk: ik ga in 2018 bij Solidpharma/Pirazzo aan de slag. Ik ben Michael De wilde, de mensen van SMO en teamsponsors heel erg dankbaar voor het vertrouwen en de ondersteuning de afgelopen 3 jaar,” vertelt Timo. “Maar na lang twijfelen heb ik besloten om opnieuw wat dichter bij huis aan de slag te gaan. Bovendien willen ze mij bij Solidpharma ook voor het zwemmen ondersteunen. Iets wat ik graag wil uitproberen en wat voor mij de doorslag gaf. Met Sören Sanders en Erik Michiels staan er bovendien 2 oude bekenden van bij DTTA Team Asse aan het roer.”

Over de foto met de nieuwe fiets dan. “Voor alle duidelijkheid: ik ga naar Solidpharma en Joeri blijft bij MTT. Maar we gaan wel allebei op een Duravia fietsen. Ik heb een afspraak met hen om de komende 2 jaar inderdaad op Duravia en Trinity-wielen te rijden. Na een eerste contact in Gerardmer, maakten Quentin Voogd en ex-renner Mickaël Alibert indruk op mij met hun persoonlijke, ambitieuze en professionele aanpak. Na het nodige testwerk was ik helemaal overtuigd,” legt Van Houtem uit.

De ex-wereldkampioen Ironman bij de age groupers blijft ook volgend seizoen pro-triatleet. “Verder wijzigt er niets. Bart Decru blijft mijn trainer, voor mij het belangrijkste… Ik ben geen babbelaar, maar hij slaagt er telkens in om mij perfect in te schatten. Ik volg zijn schema’s, adviezen en tips dan ook tot op de komma. Ik heb al heel veel te danken aan hem,” aldus nog Timothy.