Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
9 jaar later opnieuw Hawaii ticket in Florida
Nieuws

9 jaar later opnieuw Hawaii ticket in Florida

Stefaan Veldeman Florida 2018 bike

De Ironman van Florida heeft altijd een bijzondere link gehad met België. Negen jaar geleden haalden 31 Ironmanagers er de finish van een project dat drie jaar daarvoor was begonnen. Onder hen de toen nog jonge maar in die tijd al opvallende tweelingbroers Stijn en Stefaan Veldeman. Beiden pakten in 2008 hun ticket voor Hawaii. Vorig weekend deed Stefaan die stunt negen jaar na datum nog eens over. Een vijfde plaats overall en een derde plaats in zijn age group waren voldoende om zijn broer Stijn te vergezellen in oktober 2018. En uit het gesprek wat we met Stefaan hadden blijkt dat er in Frankfurt in 2018 nog een derde Veldeman bij mag komen…

Negen jaar geleden kwam Stefaan na 9u05’33 binnen, op een paar minuten van broer Stijn. Dit jaar deed hij het een pak sneller. In 8u59’27 werd hij vijfde overall, maar het werd overall een lastigere wedstrijd dan toen. “Ik ben uiteraard zeer tevreden over mijn prestatie,” vertelt Stefaan ons. “Tijdens het zwemmen was mijn gevoel niet super, maar ook niet slecht. Met 59’ een niet al te snelle tijd gezwommen, maar ik panikeerde niet.

Altijd in het oranje, nooit in het rood

Op de fiets had ik snel een goed gevoel en kon ik de beoogde wattages behalen. De goesting om hard te gaan was groot, maar ik hield me in: altijd in het oranje, maar nooit in het rood. Die tactiek wierp zijn vruchten af, want na 90 km merkte ik dat ik de sterkste werd van de fietsers die bij mij in de buurt fietsten. Ik haalde stelselmatig deelnemers in en merkte dat degenen die bleven aanpikken er na een tijdje ook af moesten.

Stefaan Veldeman Florida 2018 run

 

Na 4u39’ en een persoonlijk record in het fietsen begon ik vol goede moed aan het lopen, normaal mijn sterkste nummer, maar door wat perikelen in de voorbereiding licht onzeker. Ik startte op plaats 13 overall en 6e in mijn categorie. Ik wist dat er 3 tickets voor Kona waren en besefte dat er nog werk aan de winkel was. Ook hier bleef ik rustig en startte ik niet al te snel: de klappen worden uitgedeeld in de tweede helft van de marathon.

“Doorzetten,” riep broer Stijn

Ik kwam halfweg door in 1u31 en de spieren begonnen serieus pijn te doen. Op 8 km van het einde riep mijn broer Stijn mij toe dat ik moest blijven doorzetten en dat het heel spannend zou worden voor plaats 3. Uiteindelijk eindigde ik 5de in totaal, 3de in de 35-39 categorie en dit op 15” seconden voor de 4e plaats… oef :-).”

Stijn en ik zijn nu geplaatst voor Hawaii. Nu nog Toon, die zich wil kwalificeren in Frankfurt, en we staan voor de 3e keer aan de start met de 3 broers,” aldus Stefaan.

En omdat het ook Throwback Thursday is keren we graag nog even negen jaar terug in de tijd toen we ook al over de Ironman Florida schreven, zij het wel kortere artikels als tegenwoordig 😉

Lees het hier nog eens:

http://3athlon.be/alle-31-ironmanagers-halen-de-finish-in-florida/

http://3athlon.be/ironmanagers-vertrekken-naar-ironman-in-florida/