Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bossie verpulvert Beermile record
Multisports

Bossie verpulvert Beermile record

Beermile topreeks

Als je drie van de zes edities van het BK Beermile wint, dan mag je jezelf een terechte kampioen noemen. Lukas Bosmans slaagde er vrijdagavond in om op de piste van het Sportkot in Leuven de 3athlon.be Sportoase Beermile voor de derde keer te winnen én hij deed dat in een nieuwe recordtijd. De Leuvense triatleet verpulverde zijn eigen record van 5’30 en zette een nieuwe besttijd van 5’18 op de tabellen. Bij de vrouwen was er voor het eerst een volwaardige beermile en het was Anneke Devalckeneer die de combinatie drinken en lopen het beste verteerde.

Start reeks 3 mannen Beermile

De Beermile, dat is een blik bier van 33 cl drinken, gevolgd door een ronde van 400 meter op de atletiekpiste en dat vier keer. In totaal dus 4 biertjes en 1 mijl of 1600 meter lopen. Bijna tachtig atleten hadden zich aangemeld voor de zesde editie, onder leiding van Geert Janssens. Onder hen veel triatleten, die het als een ludiek eindeseizoensfeestje beschouwen, maar ook andere bekende sporters zoals Erno McCrae (Belgisch kampioen mountainbike bij de beloften) en Europees kampioen tijdrijden Victor Campenaerts. Niet alleen het sportieve telde, ook de Speedo challenge en andere verkleedpartijen maken deel uit van de Beermile. Die lokte dit jaar overigens een recordaantal bezoekers én er werden voor het eerst Belgische truien uitgedeeld, met dank aan Bioracer…

Vrouwenpodium Beermile

De vrouwen hadden vroeger hun cavamile. Die bleef nu ook in het programma, met Jonie Vanhoutte als winnares. Maar voor het eerst werd er een volledige bierreeks opgezet, met dank aan initiatiefneemster Hanne De Vet. De ster van het 185-Sportoase-Vaillant team startte goed, maar de laatste biertjes deden haar de das om. Haar Sterke Peer ploeggenote Anneke Devalckeneer vocht een stevig duel met Ines Van Troyen uit en met het laatste blikje nam Anneke definitief de leiding. Zij werd Belgisch kampioene in 8’40. Ines Van Troyen werd tweede en Kalgirl Hanne Van Clooster pakte het brons.

Vrouwen BK Beermile 2017 11 10 (1)

Podium Beermile

Bij de mannen stonden de vier Belgische kampioenen van de afgelopen vijf jaar opnieuw samen aan de start. Hannes Bonami startte het sterkst met een eerste ad fundum in 9 seconden. Lukas Bosmans volgde kort achter hem en Bossie bleef constant snel drinken én snel lopen. Peter Denteneer probeerde telkens het gat te dichten, maar dat lukte hem net niet. Beiden doken wel onder de recordtijd van Bossie van een paar jaar geleden. Lukas werd voor de derde keer Belgisch kampioen in 5’18, de beste Belgische tijd ooit! Peter Denteneer pakte de tweede plaats in 5’24 en uittredend kampioen Ruben Geys pakte het brons in 5’34 na een spannende spurt met Antonio Hernaert. Opnieuw een volledig triatlonpodium dus. Victor Campenaerts werd zesde (achter een sterke Stijn ‘Borat’ Goris) en vice-wereldkampioen duatlon Seppe Odeyn won de Speedo Challenge met een zevende plaats. Erno McCrae werd uiteindelijk 15de.

my.race result BK Beermile 2017 11 10

 

Meer video’s en foto’s vind je op de facebookpagina van de Belgische Beer-mile Bond. Met dank aan partners Sportoase, Bioracer en 3athlon.be…