Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Christophe De Keyser naar trainingsgroep van Claire Michel
Nieuws

Christophe De Keyser naar trainingsgroep van Claire Michel

Christophe De Keyser Rotterdam

Christophe De Keyser wil nog een absolute gooi doen naar Tokyo 2020. Om dat doel te bereiken, verlaat hij België en trekt hij naar San Diego om er te trainen onder gerenommeerd coach Paulo Sousa. Hij komt er in 2018 terecht in dezelfde trainingsgroep als Claire Michel. “Nu ik eind januari mijn bachelordiploma in marketing ga halen, kan ik me eindelijk voor honderd procent focussen op de triatlonsport,” vertelde CDK aan Willy Goossens van Het Nieuwsblad.

De Keyser behoort tot de lichting van zeven getalenteerde triatleten die in de aanloop van de Olympische Spelen in Rio werden voorgesteld als het Belgian Olympic Tri Team. Een aanslepende blessure legde een zware hypotheek op zijn olympische kansen, maar de triatleet uit Overijse blijft dromen van de Spelen. Om kwalificatie richting Tokio mogelijk te maken, zet hij nu een belangrijke stap. In Rotterdam leerde hij Paulo Sousa kennen tijdens het WK dit jaar.

Crowdfunding

“Om alsnog Tokio te kunnen halen, wil ik me graag professioneel laten omkaderen in het buitenland. In eigen land is het niet mogelijk een trainingsgroep te vinden met atleten die sterker zijn dan mezelf. Uiteindelijk viel mijn oog op de groep rond Paolo Sousa in Las Vegas, waarvan ook Claire Michel deel uitmaakt. Ik heb er toen een echt sollicitatiegesprek gemaakt, waarin we heel wat ideeën konden uitwisselen. Voorwaarde om de overstap te maken was dat ik als een prof moest leven en me helemaal moest kunnen inzetten voor mijn sport. Ook mijn coach, die ik in al die jaren trouw gebleven ben, mijn ouders en vrienden vonden dat het tijd werd om een nieuwe stap te doen. De voorbije jaren boekte ik nog wel enige winst, maar de constante prestaties op hoog niveau bleven uit. Ik hoop dat deze nieuwe benadering bij een trainer, die met zijn atleten al heel wat belangrijke internationale successen boekte, me ook heel wat sterker zal maken.”

Om zijn droom te realiseren, heeft Christophe een crowdfunding opgezet, waarbij hij al meer dan de helft van zijn startkapitaal heeft bijeengehaald. Via risingtrack.com kan je CDK steunen in zijn road to Tokyo… Lees hier het hele interview in Het Nieuwsblad.