Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Goud voor Baccus en Leysen in Bahrein, Heemeryck tevreden
Nieuws

Goud voor Baccus en Leysen in Bahrein, Heemeryck tevreden

Sven Baccus finish Bahrein

Niet alleen Pieter Heemeryck deed het dit weekend uitstekend in Bahrein. In navolging van de zesde plaats van onze pro pakten twee landgenoten goud in hun age group. Zowel Liesbeth Leysen, ook van Domo-Scott (het team van Pieter), als Sven Baccus pakten goud in hun age group en mogen zich dus Middle East 70.3 champions noemen… Voor Sven Baccus, die binnenkort papa wordt, was het bijna een thuiswedstrijd. Lees hieronder zijn reactie, net als die van Pieter Heemeryck.

Sven Baccus zit ondertussen al een tijdje in het Midden-Oosten waar hij er voor het Belgische bedrijf Besix werkt. Voor hem werd het de tweede 70.3 Ironman in twee weken tijd. In zijn vorige race in Xianmen, China, pakte hij een eerste age group medaille in zijn carrière met een derde plaats. Dat werd in Bahrein gevolgd door een gouden medaille bij de M25. “Ik deed vooral mee aan de 70.3 Bahrein omdat een kameraad van onze TriDubai club mij uitgedaagd had. Hij zwemt beter dan mij, het fietsen is ongeveer hetzelfde niveau en in het lopen ben ik normaal de betere. We hadden er een soort wedstrijd in de wedstrijd van gemaakt en ik was vooral daarmee bezig… Tot Karen (Houben, zijn hoogzwangere partner) mij vertelde dat ik meer dan 7 minuten had goedgemaakt op de leider in mijn age group en op slechts 20 seconden volgde. Vanaf toen realiseerde ik me dat een overwinning er in zat.

Sven Baccus run Bahrein

Het zwemmen ging vrij goed, maar het fietsen was zwaar door de wind, waardoor de hitte weliswaar meeviel. Tijdens de fietsproef had ik het lastig, ook omdat ik wel wat bekende vrienden van TriDubai zag voorbij vliegen. Maar in het lopen ging het goed en toen ik aan de leiding lag, heb ik toch meermaals aan ons op komst zijnde dochtertje gedacht. Het was een stiekeme droom om dit te doen vlak voor de geboorte. Ik ben er nu helemaal klaar voor om papa te worden,” aldus Sven.

Belangrijke punten voor Heemeryck

Liesbeth Leysen was de enige die in de F45 age group onder de 5 uur bleef. De Domo-Scott atlete won dan ook met ruime voorsprong in 4u50’53. Ze had bijna twaalf minuten voorsprong op een Australische concurrente. Ook Liesbeth mag zich opmaken voor een trip naar het WK 70.3 in Zuid-Afrika in 2018.

Pieter Heemeryck Bahrein bike

Wellicht ziet ze daar Pieter Heemeryck ook opduiken, want die pakte in Bahrein kostbare punten voor een slot voor het WK. “Het was reeds een lang seizoen, maar ik wilde toch graag reeds dit jaar nog mijn kwalificatie voor het WK veiligstellen. De frisheid was er niet echt meer, maar met een top-10 plaats kon ik belangrijke punten pakken. Het zwemmen verliep heel vlot en lang zwom ik als 2e in achtervolging op Gomez. Op de fiets had ik jammer genoeg geen superbenen waardoor het toch wel harder afzien was dan normaal. Ik was dan ook zeer blij als ik de fiets mocht terugzetten. Het lopen ging dan wel weer vlot en al snel kwam ik met Matt Trautmann op plaats 5-6 te liggen. Op het einde was hij jammer genoeg iets sneller, maar met een 6e plek kan ik uiteraard tevreden huiswaarts keren. Het WK is nu ook zo goed als zeker binnen waardoor ik me deze winter zonder al teveel zorgen kan voorbereiden op het nieuwe seizoen.”

Pieter Heemeryck Bahrein run

Foto’s: Karen Houben