Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Ruben Geys heeft toptransfer beet
Nieuws

Ruben Geys heeft toptransfer beet

Ruben Geys ITZU

Triatleet Ruben Geys trekt in 2018 het Bioracer-pak van Itzu aan. De 28-jarige sportleerkracht uit Balen was al een tijdje in gesprek met het Belgisch internationale profteam. Na het nieuws van het vertrek van Alexandra Tondeur liet team manager Koen Janssen al uitschijnen dat er Belgische versterking op komst was. De kogel is nu door de kerk. Ruben Geys wordt vanaf 2018 getraind door Luc Van Lierde én hij zal, naast een grotendeels Belgisch programma, ook de stap maken naar internationale wedstrijden en dat op de halve afstand.

Ruben Geys kende in 2017 een sterk seizoen. In eigen land waren er overwinningen in onder andere Lommel (voor de 4de keer!), Rijkevorsel, Retie en Balen. Het hoogtepunt volgde in september in Rotterdam waar hij de wereldtitel triatlon behaalde in zijn age group. Ruben is een 28-jarige sportleerkracht in het buitengewoon secundaire onderwijs op SBSO Zonneweelde te Lommel. Op zijn 19de deed hij mee aan zijn eerste triatlon wedstrijd. Hiervoor heeft hij altijd langeafstandslopen gedaan bij VABCO Mol. In 2012 pakte hij zijn eerste grote overwinning in de kwarttriatlon van Viersel en sindsdien is hij een vaste waarde geworden, zeker in de wedstrijden in zijn eigen Kempische regio. Tussendoor werd hij in 2016 Belgisch kampioen Beermile. Dit jaar pakte hij de derde plaats in het BK Beermile.

Ruben was meteen gecharmeerd door de interesse van Itzu. “Ik was al langer in gesprek met Koen Janssen en hij vroeg me eerder dit jaar al om voor het Itzu Tri Team te kiezen. Maar ik twijfelde toch een beetje om die stap te zetten, zeker gezien mijn job bij Zonneweelde in Lommel, die ik met veel plezier doe. Maar als ik iets wil maken van mijn triatloncarrière, dan is het nu wel het ideale moment. Ik ben 28, heb zin om het op de langere afstand te proberen en kom in een sterk team terecht met een professionele omkadering en met een topcoach als Luc Van Lierde,” vertelde de Balenaar aan ons.