Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
7 op 7 voor Lauryssen in Wuustwezel
Multisports

7 op 7 voor Lauryssen in Wuustwezel

Geert Lauryssen wd wuustwezel 2017 run

Geert Lauryssen kan ook na dit weekend een perfect rapport voorleggen in Wuustwezel. Hij pakte er zijn zevende zege op rij in de cross duatlon na alweer een sterke wedstrijd. Twee weken voor de Hel van Kasterlee laat hij zien dat de vorm goed zit. Het werd twee keer feest voor Marc Herremans en zijn 185-Sportoase-Vaillant team met de winst van Hanne De Vet bij de vrouwen.

Dat Geert Lauryssen voor een zevende zege zou gaan, was duidelijk, maar Geert had de lat nog wat hoger gelegd. Hij wou graag als eerste atleet overall over de streep komen en ook de duo’s kloppen. In het eerste lopen nam hij samen met duo-loper Van Den Wijngaert het initiatief. De achtervolgers moesten meteen afhaken. Na de wissel was Stephane Van Aelst van het winnende duo meteen gaan vliegen. Lauryssen pakte wel vlot de overwinning bij de solo’s in 1u10’17. Op ruim drie minuten werd wielrenner Gerry Druyts knap tweede. De ex-triatleet was sneller dan Jan De Henau die de derde plaats pakte.

Vetje voor eigen volk

Hanne De Vet WD Wuustwezel 2017

Na een sterk zomerseizoen was Hanne De Vet de uitgesproken favoriete bij de vrouwen, maar de vraag was vooral hoe de triatlon-international zich zou handhaven op de mountainbike. Dat lukte meer dan behoorlijk. Hanne zorgde voor een dubbelzege voor het 185-Sportoase-Vaillant team. Ze won in 1u23’42. De verrassende thuisatlete Annemieke Genijn werd tweede in 1u24’16 voor Hawaii-finisher Karen Steurs.

Geert Lauryssen wd wuustwezel 2017 bike

Uitslagen Wuustwezel

Foto’s: Chris Hofkens