Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Atriac haalt olympiër binnen – transferoverzicht
Nieuws

Atriac haalt olympiër binnen – transferoverzicht

Jelle Geens Montreal

Er waren in dit tussenseizoen al heel wat opmerkelijke transfers maar het eindschot van deze periode moest nog komen. Atriac zat al niet stil dit tussenseizoen maar de meest spraakmakende transfer mochten ze ook op hun conto schrijven: olympiër Jelle Geens! Na 2 jaar trekt de triatleet van het jaar van Deinze richting Antwerpen. Daarmee is het nog niet afgelopen want nog een klepper van formaat zullen we vanaf volgend seizoen mogen verwelkomen in de T3-series. Trigt hield zich lang stil, maar na vorig jaar Peter Denteneer richting Doornik te trekken haalden ze nu ook hun slag thuis door niemand minder dan Christophe De Keyser aan hun rangen toe te voegen. Dat belooft voor 2018!

De wintertransfers 2017-2018 bleven in het begon relatief rustig, maar in de laatste rechte lijn richting de limietdatum kwamen toch nog wat konijnen uit de hoge hoed getoverd!

Beginnen doen we met de topclub uit Antwerpen: Atriac. Met het oog op de T3 teamseries volgend seizoen kon een sterke zwemmer er zeker nog wel bij. Daarvoor haalde het team Alexis Krug weg van de grote concurrent SMO-Specialized. Alexis was uitgegroeid tot een van de grote smaakmakers van het team uit het Meetjesland maar maakt dus nu de overstap richting Antwerpen. Het feit dat Alexis uit Kalmthout komt zal uiteraard geen onbelangrijke rol spelen. Een sterk damesteam had Atriac al maar vanaf nu lijken ze wel helemaal onklopbaar met de komst van supertalent Laura Swannet. De belofte van het jaar maakt de overstap van het Zamaro-Willier team, nog zo een grote concurrent en moet bij atriac misschien wel de opvolgster worden van Katrien Verstuyft die het helemaal lijkt waar te maken op het langere werk.

Misschien wel de grootste transfer van deze winter vinden we ook terug in het atriac-kamp, al maakt deze wel de omgekeerde richting. Tom Mets sluit na 10 jaar trouwe dienst en 5 titels op het BK Ploegen dit hoofdstuk af om een nieuw te beginnen. Voortaan zal de Belgisch kampioen op de halve afstand de kleuren dragen van het LTTD-team, of wordt er een tricolore exemplaar door kledijsponsor decca voorzien? Samen met Tom zal ook zijn vriendin en lid van de ‘Kalgirl-sensatie’ Lore Vanclooster het team uit Deinze vervoegen. Ook met de komst van Joke Coysman (ETZ) zal het team uit Deinze zich uitermate verheugen. Naast de inkomende transfers neemt zowel LTTD als de triathlonsport afscheid van meervoudig Belgisch kampioene Sofie Hooghe en Hannes Vandermoere. Beide atleten nemen na mooie jaren afscheid van de sport. Maarten Seghers blijven we wel nog zien in triathlon outfit maar vanaf volgend jaar zal dat in de kleuren van 3MD zijn, die onder andere ook Sven Van Luyck de overstap zagen maken van Solidpharma.

SMO-Specialized blijft na het vertrek van Krug niet bij de pakken zitten. Met het aantrekken Simon Folens (TRIBE) en Joris Basslé (TBT) bewijst de T3-laureaat dat ze steeds meer de kaart van de jongeren trekken. Daarnaast moeten ze op de lange afstand wel nog een vertrek incasseren van topper Timothy Van Houthem die op z’n Duravia bike naar het TriTeam Solidpharma verhuist. Daarnaast mag het team zich ook opmaken voor de komst van Wouter Simons en duatlete Lotte Claes. Het Trinity TriathlonTeam maakt zich op voor de komst van Robbe Janssens (SPTC) en Niels Horsten

TriTeam Solidpharma brengt ons bij dat ander team met een gelijkaardige naam: SOLID Endurance. De oranje brigade verwelkomt Troy Kiveryn (SP&O)  en Wim De Buyser die voortaan op fietsen van distributeur Felt zullen te zien zijn. We hadden het eerder over Joke Coysman die ETZ na 4 mooie jaren verliet en ook Ilse Geldhof beëindigde haar imposante carrière met een zoveelste Belgische titel. Naast deze 2 dames trekt ook Deborah Ghyselen de deur achter zich dicht en kiest voor het ambitieuze project van fietsenconstructeur ATOM 6 waarvan ook Bart ‘Colpie’ Colpaert de kleuren zal dragen. Met het vertrek van Joke en Deborah sluit ETZ dan ook een hoofdstuk af waar ze jarenlang meedraaiden aan de Belgische top met meedere Belgische titels op de duatlon tot gevolg. Het team blijft bestaan, maar zal voortaan op een lager pitje meedraaien binnen de triathlon- en duatlonwereld.

Ook bij het ITZU Tri Team blijft het niet stil. Eerder konder we al lezen dat Alexandra Tondeur na 1 jaar de rangen van teammanager Koen Janssen verlaat en dat Ruben Geys zijn grote kans mag wagen bij het professionele team. Benieuwd of we deze transferperiode nog beweging mogen verwachten van dit ambitieuze project en benieuw of er verassende wendingen zitten aan te komen bij dat andere proteam dat in te toekomst de naam BMC VifitSport zal dragen.