Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bossie pakt age group goud in Taupo… tijdens huwelijksreis
Nieuws

Bossie pakt age group goud in Taupo… tijdens huwelijksreis

Lukas Bosmans Taupo 2017 finish

Lukas Bosmans heeft in de 70.3 Ironman van Taupo zijn M25 age group gewonnen. De halve triatlon in Nieuw-Zeeland is de allerlaatste long distance wedstrijd van het seizoen. Lukas is momenteel op (late) huwelijksreis in Nieuw-Zeeland, maar iets zegt ons dat het geen toeval was dat toevallig in deze periode de 70.3 van Taupo gehouden werd. De Leuvense triatleet werd 13de overall in deze halve Ironman die naar een duatlon gewijzigd werd.

Taupo ligt in het midden van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland, centraal tussen Wellington en Auckland. Normaal zou er 1900 meter gezwommen worden in het warme Lake Taupo, bekend om zijn geothermische bronnen, maar door een algeninfectie werd het zwemmen vervangen door een loopproef van 3 km. Lukas zette een sterke wedstrijd neer, maar in de slotfase van de halve marathon kreeg hij het nog moeilijk. Uiteindelijk werd hij 13de in 3u51’41 met slechts elf seconden voorsprong op de tweede in de M25 categorie en kwalificeert zich zo voor het WK in Zuid-Afrika in 2018. Lukas stapte al in 2015 in het huwelijksbootje met Christina maar ze stelden hun honeymoon uit om dit jaar in Nieuw-Zeeland te reizen. Die huwelijksreis wordt voor de rest ongetwijfeld dubbel plezant nu 🙂

Lukas Bosmans Taupo 2017 bike

De winst ging naar Mike Philipps in 3u36’02. Hij had twee minuten voorsprong op Braden Currie en nog eens drie minuten later werd Callum Millward derde. Bij de vrouwen won Amelia Watkinson van het BMC-Etixx team.

Vincent Schouppe was de tweede Belg op de 282ste plaats in 5u06’57. 

Individuals IRONMAN 70.3 Taupo 2017 MultiSport Australia