Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Super League Triathlon wordt volwaardige competitie
Super League Triathlon in Hamilton (foto: Delly Carr)
Nieuws

Super League Triathlon wordt volwaardige competitie

Super League Triathlon in Hamilton (foto: Delly Carr)
Super League Triathlon in Hamilton (foto: Delly Carr)

De Super League Triathlon was in 2017 een schot in de roos. Ironman-topper Chris McCormack bedacht samen met twee andere bestuurders een nieuwe invulling voor triatlon: korte, spectaculaire wedstrijdjes met alleen de allerbeste atleten ter wereld aan de start. In Jersey mocht Claire Michel als enige Belgische al proeven van de opvallende wedstrijd-formats als de Triple Mix en de Eliminator. Nu kondigt Super League Triathlon aan dat ze in 2018 gaan voor een volledige competitie met kwalificatiewedstrijden (van april tot augustus 2018) en the Championship series tussen september 2018 en april 2019. Wij zijn alvast benieuwd wat de ITU (met hun World Triathlon Series) hiervan zal vinden, want met een prijzenpot van 1,5 miljoen dollar in de Super League wordt het wellicht nog meer plannen en kiezen voor de topatleten…

Na een succesvolle eerste editie van de Super League in 2017 wordt het format voor het volgende seizoen in een nieuw jasje gestoken. 2017 bestond uit twee events, Hamilton Island in het voorjaar en Jersey in het najaar, met Claire Michel toen als eerste Belgische triatlete die aantrad in de Super League. Seizoen 2018-2019 zal bestaan uit twee types events : Qualifier series, verspreid tussen april en augustus 2018, en the Championship series (zijnde de effectieve Super League) verspreid van september 2018 tot april 2019.

In the Championship series zullen over een totaal van zes rondes 25 vrouwelijke en 25 mannelijke atleten aan de start verschijnen. Per geslacht zijn dit de 10 beste uit de voorbije Super League, aangevuld met 10 plaatsen te verdelen tijdens de Qualifier series. De laatste 5 plaatsen zullen, net als het voorbije jaar uit wildcards bestaan. Wie het evenement vorig jaar gevolgd heeft, mag nu gaan beseffen dat Claire Michel al zeker is van een startnummer.

Weekendje Penticton voor 350 dollar

De verschillende rondes zullen, net als vorig jaar, bestaan uit een meerdaags event met verschillende spectaculaire formats. Voor het komende seizoen staan Enduro, Triple Mix, Eliminator, Sprint Pursuit en Equalizer alvast opnieuw op het programma, maar daar komen mogelijk nog andere formats bij. Wij hebben alvast gevraagd aan Super League Triathlon om een tipje van de sluier op te lichten over nieuwe formats en vooral over de nieuwe wedstrijdlocaties. Eentje is er al bekend: Penticton in Canada tussen 17 en 19 augustus.

Nieuw is dat de verschillende Qualifier series gepaard zullen gaan met een massa Age Group event. Wij zijn in blijde verwachting van Belgische inschrijvingen, al moet je wel wat centen willen neertellen. Voor Penticton kost een inschrijving voor het volledige event 350 dollar. 

Om het geheugen op te frissen, vind je hier nog de artikels van de voorbije editie