Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Marc Herremans trekt opnieuw kaart van de jeugd
Nieuws

Marc Herremans trekt opnieuw kaart van de jeugd

Cecemel Sportoase Team 2018

Zaterdag werd in het Casino van Knokke het nieuwe team van Marc Herremans voor het seizoen 2018 voorgesteld. Het 185-Sportoase-Vaillant team wordt vanaf 2018 het Cecemel-Sportoase Triatlon Team en het team krijgt twee jonge, vrouwelijke nieuwkomers. Daarmee blijft Marc trouw aan zijn principes: het detecteren van talent, investeren in de jeugd en ze opleiden tot toppers. 

Marc Herremans heeft ondertussen een stevige staat van dienst in het vastleggen van jong talent. Ook deze keer trekt Marc voluit de kaart van de jeugd. Uitgezonderd Geert Lauryssen (die nog altijd erg jong van hart is) bestaat het Cecemel-Sportoase Triatlon Team uit jonge triatleten. Naast toppers Marten Van Riel, Stenn Goetstouwers, Hanne De Vet, Kirsten Nuyes en Niek Heldoorn komen er twee jongedames bij.

Lynn Vermeiren Cecemel Sportoase team

 

Uit de eigen regio komt Lynn Vermeiren over van het Fast Action Team. De jeugdatlete liet zich afgelopen seizoen al een paar keer opmerken, vooral op haar groene vroegere Uplace-fiets. Bij de kenners is ze natuurlijk al bekend als dochter van succesvol master Kris Vermeiren. Ook de Nederlandse Shirin Van Anrooij geldt als een aanstormend talent, al zette ze dit seizoen de triatlonsport op een lager pitje om het te proberen in het veldrijden. Ze won onder andere de Superprestige in Zonhoven bij de meisjes jeugd dit jaar.

“Geven jeugd hun eigen kans”

Shirin Van Anrooij 2018

“Lynn is geen onbekende, als dochter van sterke papa Kris,” vertelt Marc Herremans. “Zij krijgt net zoals Marten Van Riel vroeger ook alle kansen om zich optimaal te ontwikkelen. Haar 6de plaats op het BK Jeugd B kon al tellen. Ook Shirin Van Anrooij is een all-round toptalent. Dit jaar deed ze vanalles en won ze vanalles. Zoals de Run bike run series in Geel, de triatlon van Zwevegem en de Brabantse Pijl op de weg. Dit team focust zich op internationale ontwikkeling en doet dus niet mee aan het meer en meer aantrekken van al gevormde talenten voor T3 series. Wij geven liever iedereen de kans een eigen programma uit te werken”, aldus Marc.

Cecemel Sportoase 2018

Sponsors zijn : Cécémel, Sportoase, Garmin, 185 Coaching Center, MH Motivational Worldwide, Castelli, Enervit, Cronos, Trek, Bontrager, Oakley, Saucony, Top Running, Fietsen Oostvogels, Lauryssen Sanitair, Grafityp