Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Mario’s Momenten… 8: Bloed, zweet en tranen
Multisports

Mario’s Momenten… 8: Bloed, zweet en tranen

Foto3

2017 was een jaar waarin je her en der stootte op 3athlon.be huisfotograaf Mario Vanacker. Hij trok binnen- en buitenland door en verzamelde duizenden indrukken van een geweldig duursport-seizoen. In deze laatste weken van het jaar maakte hij een best-off selectie uit die grote aantallen foto’s, op basis van zijn persoonlijke voorkeur. In de derde aflevering van deze reeks trekken we naar de Citadel van Namen waar het technische parcours van de wereldbeker Xterra een heuse uitdaging was. Maar (cross-)triatleten houden wel van een uitdaging en opgeven kennen ze nauwelijks of niet, ook al betekent het tot bloedens toe door blijven gaan…

“Ik houd enorm van deze foto. Gezicht, arm en been onder het bloed. Maar ondanks de blessures blijft de atleet doorgaan en je ziet op zijn gezicht de volharding ondanks de kwetsuren. Het is duidelijk: niet opgeven is de boodschap hier,” aldus Mario.

Dit is inderdaad waarom voetbal een spel is en triatlon een echte sport… Geen schwalbes hier na een licht duwtje of minutenlang tijd rekken na een zogezegde blessure… Nee, deze Philippe Scius van het team Pompiers de Namur dacht maar aan één ding: opnieuw op de fiets stappen, de pijn verbijten en de top van de Citadel van Namen halen. Respect! En een schitterende foto…