Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
17 keer 2017: “Het kloppende hart van Kortrijk”
Duathlon

17 keer 2017: “Het kloppende hart van Kortrijk”

Gert Jan Dhaene Vincent Van De Walle Kortrijk hug 2017

Het tri- en duatlonseizoen 2017 zit er bijna op. Het waren twaalf onvergetelijke maanden en in deze laatste week van het jaar kijken we met de hele redactie nog één keer terug op het zwemmen, het fietsen, het lopen en alle aanverwanten van 2017. Geniet van de top-17 van 2017 van onze redacteurs. Beginnen doen we met Gert-Jan, die de zon in zijn hart liet tijdens de duatlon en triatlon van Kortrijk…

“Als je een aantal momenten moet kiezen die er voor jezelf persoonlijk uitspringen dit jaar, dan moet je daarbij ook niet te lang over nadenken. Niet dat ik mezelf de moeite wil besparen maar als ik hiervoor te lang mijn hoofd moet breken was het misschien toch zo geen buitengewone beleving waar ik tot dusdanig van onder de indruk was. Daarom kan ik stellen dat mijn momenten vrij snel een uitgemaakte zaak waren.

Mijn eerste moment brengt me terug naar het prille begin van deze zomer. Correct gezien was het op 18 juni nog geen officiële zomerperiode maar de weergoden die dag zorgden ervoor dat een startdatum om een seizoen op gang te schieten toch maar een relatief iets is. Een zonovergoten dag dus die 18de juni, die mezelf en heel wat enthousiaste triatlon- en duatlonfanaten terugbrengen in het kloppende hart van stad Kortrijk. De duatlon en triatlon van Kortrijk is een wedstrijd die al jaren op de kalender staat maar met de verhuis van het hele circus naar het centrum van de stad bracht dit alles toch wel enige nieuwsgierigheid teweeg, zeker voor mezelf als speaker die dit nieuwe concept mee op gang mocht schieten.

Het werd een dag om duimen en vingers van af te likken. De verhuis van ‘De Lange Munte’ naar het hart van de stad was een absolute voltreffer waarvan ikzelf zeker niet de enige ben die deze mening zal delen. De massa die langs het kanaal aanwezig was om de atleten in het water te zien duiken verplaatste zich vervolgens met veel enthousiasme richting het schouwburgplein (wissel T2) en de grote markt (Finish) om daar het spektakel van naderbij te volgen. Het feit dat Ilse Geldhof (oud teamgenote) in haar laatste duatlonseizoen de zege wegkaapte en ik m’n kameraad Vincent Vandewalle mocht binnenhalen voor z’n grootste triatlonoverwinning tot dusver maakte het die dag allemaal nog extra speciaal. Bij de binnenkomst van Vincent liet ik voor enkele seconden m’n rol als speaker voor wat het is om toch even van dit intense moment mee te genieten. Maar laat me dit toch ook maar ‘part of the job’ noemen!

Tenslotte wisten we op dat moment ook niet dat dit de laatste grote overwinning zou zijn voor Sofie Hooghe die later op het seizoen zou beslissen dat dit haar laatste jaar in het circuit zou zijn, waar we gisteren al uitgebreid op terugblikten in Mario’s Momenten. Mooie momenten bij een mooie dag op een meer dan geslaagd evenement. Dikke chapeau voor de organisatie én voor de atleten, jullie waren top!”