Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Mario’s Momenten… 7: Stoppen op een Hoog(h)tepunt
Nieuws

Mario’s Momenten… 7: Stoppen op een Hoog(h)tepunt

Foto4

Dit jaar trok Mario Vanacker gewapend met fototoestel en lenzen het hele land rond op zoek naar de beste beelden van strijdende du- en triatleten. Uit meer dan duizend foto’s kiest hij in deze laatste week van het jaar zijn absolute favorieten. Een verre van volledig en vooral heel persoonlijk jaaroverzicht met als vierde aflevering een toch wel heel bijzondere atlete. Want deze foto is er ook eentje bij wijze van afscheid. Sofie Hooghe, altijd knap op de foto, altijd lachend, altijd strijdend… Al zal dat in 2018 niet meer in zwemmen, fietsen en lopen zijn, dat strijden. Maar deze grote dame van het Belgische triatlon krijgt in haar afscheidsjaar een absoluut oververdiende plaats in de top-10 van Mario’s Momenten…

“Wat ben ik blij dat ik dit jaar de kans had deze dame beter te leren kennen,” vertelt Mario. “Vooral tijdens “De Rit” met Gert-Jan D’haene leerde ik Sofie Hooghe echt kennen. Ik had er graag nog een paar keer bij willen zijn in haar carriere. Jammer genoeg stopt Sofie met triatlon maar ik heb toch al een paar grote momenten mogen meemaken vanop de eerste rij, met onder andere haar Belgische titel in Izegem in 2016 en haar winst in de triatlon van Kortrijk.”

Ook op onze redactie was de teleurstelling groot toen Sofie dit najaar aankondigde met triatlon te stoppen. Hoofdredacteur Hans kent haar al sinds ze als jeugdatlete bij het No Limit Team ieders harten veroverde met haar altijd aanwezige glimlach. En de soesjes van papa Eddy hielpen natuurlijk ook 😉 Maar het was vooral het verhaal van een supersympathieke jongedame die zonder moeder opgroeide onder de vleugels van een supertrotse vader dat ons al meer dan tien jaar tot fan maakt van Sofie Hooghe. Ook zonder triatlon zullen wij altijd fan blijven en ondertussen blijven we met veel plezier terugdenken aan haar topmomenten: de Belgische titels in Kortrijk en Izegem én vooral die wereldtitel bij de juniores in het duatlon. Sofie, het ga je goed in het gewone leven en we hopen je nog af en toe tegen te komen aan de andere kant van de nadarafsluitingen… 🙂

Lees hier nog eens haar mooie aflevering van De Rit.