Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tim Van Hemel toont vorm in Wijngaardbergtrail
Multisports

Tim Van Hemel toont vorm in Wijngaardbergtrail

Tim Van Hemel podium WIjngaardbergtrail

Ook voor triatleet Tim Van Hemel is het nieuwe seizoen begonnen. De topper van Squadra Eindhoven, vorig jaar goed voor een aantal indrukwekkende overwinningen, bereidt zich nu al voor op zijn eerste Europabeker op 18 maart in Gran Canaria. Afgelopen weekend kwam hij de vorm testen in de eerste editie van de Wijngaardbergtrail en met succes. Hij werd tweede in de Stevow’s Classic.

De trailrun werd vernoemd naar top trailrunner Steven Pauwels die na lange inactiviteit zijn comeback maakte, al deed hij het op het gemak aan in zijn eigen speeltuin op en rond de Wijngaardberg in Wezemaal. Eén van zijn poulains, Laurens Vanderlandingen, pakte de overwinning. In 2012 mocht hij nog met de juniores mee naar het EK veldlopen en ondertussen heeft hij een mooi palmares in stratenlopen en veldlopen opgebouwd. Vanderlinden deed in Wezemaal zijn eerste trail en won vlot in 45’22.

Op meer dan twee minuten werd Tim Van Hemel tweede. De atleet uit Mol legde de 13 km af in 47’35 en hield ervaren trailrunner Auke Vandriessche van zich af. Van Hemel was tevreden met het zilver. “Dit was een mooie wedstrijd met dank aan race-director Nick (broer van Tim – redactie). Voor mij was het een doorgedreven training. In maart is de eerste grote afspraak de ETU Europa Cup in Gran Canaria. Voordien start ik waarschijnlijk in het BK cross duatlon,” aldus Van Hemel.

Nog een opvallende deelnemer was Rutger Beke, die het eerder in de Meerdaelwoudtrail ook al goed deed. Hij liep ruime tijd in het gezelschap van olympiër Kevin Van Hoovels, die blijkbaar goed hersteld is van zijn sterke prestatie in de Hel van Kasterlee. Van Hoovels werd 8ste in 51’42 en Beke kwam vier seconden later als 9de binnen.

Lore Inge Jolien Wijngaardbergtrail

Bij de vrouwen stond er zoals te verwachten geen maat op Juliet Champion. Zij verpulverde de tegenstand op de 13 km women only trail. Wij zagen voor het eerst Lore Van Clooster in haar nieuwe LTTD uitrusting, al liep ze de hele wedstrijd vrolijk samen met haar vroegere Kalgirls collegas Jolien Lewyllie en Inge Keymolen. 

Uitslagen Wijngaardbergtrail

Videoverslag van ROB TV