Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belg wint halve triatlon in Israël
Nieuws

Belg wint halve triatlon in Israël

Diego Van Looy heeft vrijdag voor de eerste Belgische grote internationale triatlonzege van het jaar gezorgd. De pro-atleet die sinds kort getraind wordt door Luc Van Lierde zette de Israman 113 naar zijn hand, een triatlon over de halve afstand op een allesbehalve makkelijk parcours. Hij haalde het van de Nederlander Diederik Scheltinga.

Waren we begin vorig jaar nog sceptisch over vooral het zwemonderdeel van Van Looy, die pas op latere leeftijd de overstap naar de triatlonsport maakte, dan liet hij in Eilat zien dat hij deze winter veel progressie gemaakt heeft. In de Israman verloor hij een viertal minuten op de koplopers, maar tijdens de 90 km fietsen op een geaccidenteerd parcours zette onze landgenoot de achterstand om in een voorsprong met de snelste fietstijd van het pak. Ook in het lopen was hij duidelijk de snelste. Na een halve marathon van 1u16’38 op een ook al verre van vlak parcours pakte hij in 4u41’46 een overtuigende overwinning. Scheltinga werd in 4u47’27 tweede op bijna zes minuten. Nog eens drie minuten later kwam de thuisatleet Roee Zo-Arets als derde binnen.

“Begeleiding van Luc Van Lierde werkt”

Wij hadden contact met een tevreden Diego vlak na zijn overwinning. “Het zwemmen ging in feite goed vandaag. Ik zwem al sneller en rechter én ik kom vlotter uit het water. Nadien was het fietsen wel moordend met 91 km en 2.000 hoogtemeters en een 12 km lange helling aan net geen 10% gemiddeld. Gelukkig ligt zo’n klim mij heel goed met mijn Watt/kg verhouding. Boven was het wind op zij in de woestijn,  waardoor alles uiteen gereden werd en stayeren onder de goede zwemmers vooraan onmogelijk was. En dat speelt in mijn voordeel als goede fietser. Het plan dat ik samen met coach Luc Van Lierde besproken heb, werkte perfect  en daar ben ik blij om.

Het lopen was om te beginnen van een steile helling naar beneden. Ik dacht eerst bij mezelf dat het hier een snelle tijd zou worden, maar mijn benen werden na 4 km al volledig afgesneden. Naar beneden lopen is zwaarder dan vlak lopen. Gelukkig kon ik blijven pushen en kon ik met een smile en voldoening de wedstrijd al winnend afsluiten. Het doet me goed na een door nevenfactoren rampzalig verlopen jaar 2017. Dit jaar heb ik een topbegeleiding en kan ik als individueel profsporter doorgaan. Dit werpt zijn vruchten nu al af. Ik merk dat ik al een duidelijke progressie gemaakt heb de laatste maanden en ik kijk dan ook uit naar meer,” aldus de Israman 113 champion.

Duitser Schramm wint volledige Israman

In Eilat stond er ook nog de Israman 226 op het programma, een triatlon over de volledige afstand. De Duitser Till Schramm was daarin duidelijk de sterkste. Met een winnende tijd van 9u39’20 was hij maar liefst twintig minuten sneller dan de Tsjech David Jilek en de Brit Hywel Davies. Er deden geen Belgen mee aan de volledige afstand.

Uitslagen Israman