Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Kenneth Vandendriessche tweede in 70.3 IM Zuid-Afrika
Nieuws

Kenneth Vandendriessche tweede in 70.3 IM Zuid-Afrika

Kenneth Vandendriessche 2de ZuidAfrika

Kenneth Vandendriessche is zondag tweede geworden in de 70.3 Ironman van Zuid-Afrika. In de triatlon over de halve afstand bracht de Torhoutenaar de bevestiging van een vroege goede vorm. Zo won hij vorige week nog de Lanzarote International Duathlon in Club La Santa na een sterk fietsnummer. Ook in Zuid-Afrika deed hij het zeer goed op de fiets en halfweg de halve marathon leek hij zelfs op weg naar de zege. In de slotfase liep Matt Trautman opnieuw uit en zo werd het een knappe tweede plaats voor onze landgenoot. Het was al het vijfde podium in het 70.3 Ironmancircuit (waaronder een overwinning in de 70.3 Luxemburg in 2017) voor de Europese duatlonkampioen van 2016.

Luc Van Lierde bevestigde ons vorige week nog tijdens de ploegvoorstelling van het Itzu Triteam dat Kenneth sterk bezig was. In een interview met 3athlon.be keek de Torhoutenaar zelf ook uit naar zijn eerste 70.3 Ironman van het seizoen.

Kenneth verloor in het zwemmen ongeveer drie minuten op de leiders maar op zijn Ridley Dean Fast slaagde hij er al snel in om vooraan in de wedstrijd op te dagen. Na 90 km fietsen volgde hij als tweede op minder dan twee minuten. Halfweg de halve marathon maakte hij tijd goed op leider Matt Trautman. Het verschil bedroeg nog een minuut maar Trautman versnelde opnieuw en liep in 4u09’18 naar de overwinning. In 4u11’12 pakte Kenneth de tweede plaats. Exact een minuut later werd de Nederlander Evert Scheltinga derde. Bradley Weiss, bekend van de Xterra offroad triatlons, werd vierde. 

Straks krijgt u nog een persoonlijke reactie van Kenneth vanuit Buffalo City.