Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Belgische triatleten pakken 3 op 4 in Vlissingen
Multisports

Belgische triatleten pakken 3 op 4 in Vlissingen

De zwemloop van Vlissingen is de laatste jaren voor veel Belgische triatleten de eerste wedstrijd van het seizoen. Ook dit jaar trok de opener van het Frijters Zwemloopcircuit heel wat Belgen naar Zeeland. Drie van de vier overwinning gingen naar ons land, met David De Grooff op de lange afstand en Dieter Boeye en Jolien Vermeylen op de korte afstand.

David De Grooff won overtuigend de 1.000 meter zwemmen en 10 km lopen. De Trinity-atleet deed 12’16 over de kilometer zwemmen. Elf seconden later kwam Jesse Lormans van Triathlonshop.be uit het water, maar hij kreeg het gat niet dichtgelopen. De Grooff liep verder uit en won vlot in 50’51. Lormans werd op 1’06 tweede. Voor de strijd om de derde plaats kregen we een spannende strijd tussen Rob Musters en onze landgenoot Niels Horsten. De Nederlander uit Oud-Gastel pakte in het zwemmen 15 seconden op Horsten. Niels kwam nog sterk terug in het lopen maar aan de streep hield Musters 4 seconden over.

Bij de vrouwen ging de 1.000/10 naar de Nederlandse Juriena De Vries. Ze moest na het zwemmen in de achtervolging op Emke Erkelinck en Lotte De Vet. Ze maakte de veertig seconden achterstand snel goed in het lopen en bleef als enige vrouw onder het uur. Petra Sloots verloor meer dan drie minuten en Lotte De Vet werd derde op meer dan vier minuten. Op de kortere afstand ging de overwinning naar Atriac-atlete Jolien Vermeylen. Met een snelle 5’50 over de 500 meter zwemmen legde ze de basis voor een overtuigende zege. Ze won in 28’55 voor Eva Cornelisse (31’19) en Nelleke Baldé (34’35).

Bij de mannen stonden er op de korte afstand ook veel Belgen aan de start. Na 500 meter zwemmen lagen er drie Belgen op kop. Robbe Janssens kwam na 5’56 uit het water. Zes seconden later volgde Dieter Boeye en nog eens drie seconden later begon Stef Coninx aan de 5 km lopen. Daarin was Boeye duidelijk de sterkste hij haalde het in 26’50 voor Robbe Janssens en de Nederlander Izar Van Gool.

Foto’s: Arjan Schotanus

Uitslagen Vlissingen