Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Van Hemel, Truyers en Bierinckx overtuigen in Xtrails
Multisports

Van Hemel, Truyers en Bierinckx overtuigen in Xtrails

Vincent Bierinckx Houffatrail 2018

In Houffalize trok het Xtrails weekend heel wat triatleten en duatleten aan. Die kozen vooral voor de kortere afstanden op zondag, al zagen we in de Xtrails competitie over drie afstanden ook veel Midlon-atleten en veel Nederlandse triatleten van onder andere Hellas Utrecht en TVA Almere. De uitschieters kwamen van Tim Van Hemel en Vincent Bierinckx. De meervoudige Belgische kampioen duatlon won na een snelle wedstrijd de 10 km. Van Hemel pakte de overwinning op de 17 km.

Verrassende naam in de Xtrails competitie: Christopher Loose. De Devilboy startte sterk in de Kamikazetrail en in de nighttrail rukte hij zelfs op naar de achtste plaats in het klassement. Op zondag kwam hij op de Houffatrail niet meer in actie. Door een ruime zege in de Houffatrail pakte Karim Asrih de eindwinst in de Xtrails. Zijn maatje Aron-Levi Herregodts werd tweede, nadat hij zaterdag de Kamikazetrail en de Nighttrail des Coccinelles gewonnen had. Kevin Cnudde werd derde in het eindklassement voor duursporter Thomas Buyle, al zien we die de laatste tijd meer in trailruns dan in tri- of duatlon. Ced Smets werd 11de en Gertjan Winten 16de. Bij de vrouwen ging de eindzege naar Chariel De Cock die sinds 2017 het trailrunnen combineert met triatlon (met onder andere een podium in de halve triatlon van Brasschaat tot gevolg).

Marjolein Truyers Houffatrail 2018

Zondag kregen we een stevig duel op de 17 km met Tim Van Hemel als winnaar. De Squadra-triatleet nam het op tegen cross-triatlon specialist Romain Debry. De Waalse atleet moest Van Hemel al snel laten gaan. Tim won in 1u12’37 en trok daarmee de goede lijn van de Wijngaardbergtrail door. Volgend weekend start hij ook in de wintereditie van de Trail des Fantomes over 21 km. Dan neemt hij het op tegen een aantal sterke trailrunners. Debry werd tweede in 1u13’47. Jonathan Truyers liep een tijdje in derde positie maar hij moest vrede nemen met plaats 7. Zijn zus Marjolein pakte vlot de zege bij de vrouwen op de 17 km. In 1u32’31 pakte ze de 25ste plaats overall. 

Vincent Bierinckx kwam in 2017 ook al een paar keer proeven van de sfeer op de trailruns van Sportevents. Op de kortste afstand rekende hij vlot af met trailspecialist Jasper-Frederik Joosten. Vincent was in 43’11 de snelste. Joosten werd op 2’10 tweede.

Uitslagen Xtrails