Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Die 5 seconden staan op mijn netvlies gebrand” – Kenneth Vandendriessche
Nieuws

“Die 5 seconden staan op mijn netvlies gebrand” – Kenneth Vandendriessche

Kenneth Vandendriessche Itzu 2018
 
Met een tweede plaats in de 70.3 Ironman van Zuid-Afrika bevestigde Kenneth Vandendriessche de goede vorm die hij al toonde met een zege in de internationale duatlon van Lanzarote. Hij moest het alleen afleggen tegen de sterke thuisatleet Matt Trautman. Die putte veel motivatie uit zijn ongeval vorig jaar en kwam sterker terug na een lange revalidatie. Ook Kenneth kwam sterk terug, letterlijk dan, maar de laatste vijf seconden kreeg hij niet dicht in het lopen. “Dat beeld dat ik het gaatje niet toe kon lopen staat op mijn netvlies gebrand…” Een reactie van de Torhoutenaar…
 
“Zoals gewoonlijk was ik na het zwemmen op achtervolgen aangewezen,” vertelt de atleet van het Itzu Triteam. “Ik kon meteen de vooropgestelde wattages duwen en knokte me zo stap voor stap terug in de wedstrijd. Aan het keerpunt, waar de meeste hoogtemeters al achter de rug waren, was ik 4de, maar kon ik zien dat ikn mijn achterstand al gehalveerd had op de voornaamste concurrent in mijn ogen, Matt Trautman. Na 90km kwam ik nog met 1’05” achterstand op hem in de wissel, wat 3’45” was bij het begin van het fietsen.
 
Ik voelde me meteen super en liep in drie à vier kilometer het gat naar Matt bijna toe. Toen we Bunkers Hill opliepen, zag ik hem op een paar meter voor mij lopen. Maar hoe ik ook probeerde, ik kreeg die laatste vijf seconden tussen ons niet meer toe. Ik bleef een viertal kilometers op dezelfde afstand lopen, maar kreeg dan een zwak moment in de halve marathon, waardoor hij het laken naar zich toe kon trekken. Algemeen ben ik heel tevreden met zilver, al dacht ik in het begin van het lopen dat ik kon winnen. Dat beeld dat ik het gaatje niet toe kon lopen staat op mijn netvlies gebrand. En dat is een ideale stimulans om naar de volgende 70.3 Ironman’s toe te werken,” aldus Kenneth, wiens loopnummer de after movie haalde: