Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
De benen testen in de snelle groep – 3athlon.be goes Calpe 4
Nieuws

De benen testen in de snelle groep – 3athlon.be goes Calpe 4

Calpe Sofie dag 4

Terwijl we ons in België opmaken voor een nieuwe laag sneeuw, zijn de omstandigheden in Calpe een stuk beter om te fietsen. En ook de benen van onze redacteur Gert-Jan D’haene zijn er duidelijk goed want op dag 4 van de 3athlon.be Calpe stage bij Vuelta Turistica besloot hij vandaag op rijn Ridley Fenix SL aan te sluiten bij de snelle groep.

Dag  vier van deze 3athlon.be stage in Calpe zit erop en dat vraag uiteraard om een nieuw verslag om toe te voegen aan onze dagboek. Op woensdag stond in de voormiddag opnieuw een pittige fietsrit op het programma. Zoals elke ochtend wordt er verzamelen geblazen bij Vuelta Turistica, waar de huurfietsen klaar staan voor de atleten. Ook onze Ridley Fenix SL is helemaal klaar voor het betere werk en dus sloot onze man ter plaatse aan bij de groep waar het al eens wat sneller mag gaan. Bij Vuelta Turistica hanteren ze een formule waarnij er gekozen kan worden uit groepen van verschillende niveau’s.

Calpe Belgian team bike wij op kop

Gert-Jan geloofde vandaag in goede benen en sloot aan bij de groep waar Jef de Batist (meneer Sofie Goos) gids van dienst was. In deze rit deden we opnieuw de Coll de Rates aan, maar boven besloten we wijselijk om langs dezelfde kant terug af te dalen, om het regenweer wat verderop uit de weg te gaan. We bereikten met verve de kaap van de 100 km. Ons trainingsleven bestaat niet alleen uit fietsen en dus kwam er nadien nog een korte duurloop bovenop.

Na op stap te gaan met de heer des huizes Jurgen Van Goolen bracht Gert-Jan ook nog een kort bezoek ten huize Goos-de Batist voor een verse soep. Zo kon hij de babbel van de dag ervoor verderzetten met La Goos. Het werd opnieuw een goedgevulde dag die afgesloten werd aan de toog van Vuelta Turistica waar gastheer Jurgen ons nog een goudgele slaapmuts inschonk… En die hadden we vandaag dik verdiend, al zeggen we het zelf!