Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Eerst een hert aangereden, dan een kat” – 3quest: Wim Van Linden
3quest

“Eerst een hert aangereden, dan een kat” – 3quest: Wim Van Linden

Wim Van Linden 2

Het beest moet echter even hard geschrokken zijn, dat het ineens de baan oversprong en ik hem zwaar in de flank trof.

1. Wim je hebt 3 kinderen en een vrouw, werkt voltijds, bouwt een huis, je hebt een bijberoep met Cycosports en je traint voor triatlon. Hoe krijg je dat allemaal voor elkaar?

[dropcap]E[/dropcap]en strakke planning, een flexibele werkgever, een sterke vrouw en fantastische kinderen. Een ideale combinatie. Het lukt niet altijd even goed en mijn trainingen zijn niet even consequent en kwalitatief als vroeger, maar we doen ons best. En zo lang het leuk blijft, doen we voort. En eigenlijk gaat het dikwijls beter tijdens werkperiodes dan in de vakantie omdat ik weet wat er op de planning staat en er dan ook naar leef. Dikwijls train ik wel laat op de avond en lijdt mijn slaap er wat onder.

Mijn werkgever is ook de sponser geweest van de ploeg rond Rutger Beke en weet dus goed wat triathlon inhoudt. Ze hebben dan ook respect voor mijn planning en flexibele werkrooster.

2. Trainen is voor jou vaak een avontuur. Welke straffe stoten maakte je al mee?

Wim Van Linden 4

[dropcap]H[/dropcap]et coolste dat ik al meegemaakt heb, is toen ik ’s avonds laat nog aan het fietsen was in de buurt van Asse. In een flits zag ik een groot hert aan de kant van de weg staan. Het beest moet echter even hard geschrokken zijn, dat het ineens de baan oversprong en ik hem zwaar in de flank trof. Ik vloog er over en landde op mijn rug op het asfalt. Ik moest nog 40 km naar huis en achteraf bleek dat mijn heiligbeen gebroken was… Lopen kon ik niet meer, maar fietsen nog wel. Een maand later heb ik dan nog een kat overreden met mijn fiets.

Verder ben ik nogal slecht in de voorbereiding voor een training en ik denk ook dikwijls dat ik de training nog wel binnen een bepaalde tijd haal, terwijl ik dan veel te nipt reken. Ook op wedstrijden kom ik meestal nipt voor de start toe (met de nodige stress als gevolg)… Ik heb ook al verschillende leden van de familie moeten inschakelen om mij op te halen toen ik ergens compleet uitgedroogd of onderkoeld gestrand was.

Wim Van Linden 1

En zo heb ik nog enkele anekdotes:

Toen ik de eerste maal met een GPS reed, had ik mijn route naar het familieweekend zo slecht uitgetekend dat ik heel de N4 moest afrijden. Je mag daar eigenlijk met de fiets niet op en er was enkel een pechstrook waar ik kon oprijden in het donker. Ik ben toen ook pas om half 2 ’s nachts aangekomen in het vakantiehuisje en mijn schoonouders waren in alle staten. Het jaar daarna terug op familieweekend had ik een halve dag in de regen gereden en was ik veel te licht aangekleed. Mijn schoonouders zijn me dan onderkoeld onderweg komen ophalen. Het jaar erop mocht ik niet meer met de fiets naar het familieweekend komen…

Met Wouter ben ik ook eens naar een MTB toertocht gereden. Daar aangekomen zag ik dat ik mijn sportzak vergeten was. Ik had mijn fietskleren al wel aan, maar verder had ik niets bij. Dan maar 60km op de MTB gereden met mijn gewone schoenen, zonder helm… Ik stond ook al meerdere malen in het zwembad zonder zwembroek, op een wedstrijd zonder helm of bij 13° zwemwater zonder wetsuit… Afgelopen zomer was ik op verlof in Engeland en op mijn eerste fietstocht daar, was ik wat te laat vertrokken zonder licht. Ik dacht nog wel dat ik op tijd terug ging geraken, helaas… Op den duur zag ik geen steek meer, en werd het te gevaarlijk. Een vriendelijk Brit heeft me dan teruggebracht.

3. Je gaat al lange tijd mee in het triatlon wereldje en haalde verschillende jaren terug mooie podium plaatsen en overwinningen in je AG op wedstrijden. Haal je dat niveau nog opnieuw en welke doelen heb je nog?

[dropcap]M[/dropcap]ijn planning laat niet dezelfde training toe als toen. Alhoewel ik nog droom om dat terug te halen en terug Ironmans te doen (als ik ooit ook eens van al mijn blessures af geraak). Mijn enige doel in triathlon is om nog Hawaii te halen. Alhoewel ik er vrij zeker van ben dat dat parcours me niet gaat liggen. Maar het is te iconisch om dat niet gedaan te hebben…

Verder zoek ik wedstrijden uit die me aanspreken en waar het fietsparcours me ligt. En dat zijn dan de wedstrijden met zoveel mogelijk klimkilometers…

Wim Van Linden 3

Wie wordt het volgende slachtoffer voor de 3quest?

Misschien voor een aantal mensen een minder bekende triatleet, maar daarom is hij niet minder straf en dus zijn dit drie vragen voor Tim De Bouw:

1. Je hebt een atletiekverleden, maar ook ervaring in meerdere fietsraces. Wat is je sterkste en/of favoriete onderdeel?

2. Vorig seizoen zette je een sterke prestatie neer in de Ironman van Maastricht. Je miste net kwalificatie voor Hawaii. Droom je daar nog van en wanneer ga je opnieuw proberen?

3. Je hebt een drukke job en een actief gezinsleven. Je vrouw heeft ook een atletiekverleden en geeft nu atletiektraining. Kunnen jullie je sportieve schema’s makkelijk op elkaar afstemmen?