Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Cnops en Vermeulen aan het werk in Singapore
Multisports

Cnops en Vermeulen aan het werk in Singapore

Vanja Nele Singapore podium

Vanja Cnops en Nele Vermeulen gingen dit weekend aan de slag in Singapore. In het geval van de vroegere Vlaamse atletiektopper Vanja mogen we dat zelfs letterlijk nemen. Zij studeerde er al zes jaar en ging na haar doctoraat ook aan het werk in Singapore. ETZA-triatlete Nele kwam haar bezoeken en samen besloten ze zondag deel te nemen aan de aquathlon in Sentosa. Nele liep zaterdag ook nog de halve marathon van Marina Barrange uit. En de Belgische dames bleven niet zonder succes.

Vanja Nele Singapore 1

Op de sprintafstand van de aquatlon, met 750 meter zwemmen en 5 km lopen, behaalde Vanja Cnops een vijfde plaats overall. In haar agegroup ging ze met de overwinning lopen. Nele Vermeulen werd zevende agegrouper. Zondag was er tevens een halve marathon aan Marina Barrange. Daar werd Nele, die in België van het door BAIK gesponsorde Endurance Team Zaventem deze winter overstapte naar TVZW, tweede in de woman open categorie. Vanja stapte voortijdig uit.

“Ik dacht dat ik er niet ging raken”

“Eerst de halve marathon in de hitte van Singapore,” vertelt Nele. “Vanja en ik startten samen, maar na zes kilometer hield Vanja het voor bekeken, omdat ze vreesde voor een blessure aan het been, en nog geen dertien uur later zouden we ook aan de start komen van een volgende wedstrijd. Dus moest ik alleen verder in de hitte en in het donker. Heel snel lag het grote aantal deelnemers helemaal uiteen en was het ieder voor zich. Het ging heel moeizaam vooral door de warmte. De benen wilden wel mee, maar ik snakte naar elke bevoorrading. Na elke bevoorrading leek het dan ook iets beter te gaan, maar dat minderde snel. Aan kilometer 13 begon het echt met aftellen, telkens weer opnieuw je volle moed inpraten om toch door te zetten. Aan 17 km zag ik Vanja terug. Door haar steun zette ik door, kilometer 18 – 19, het bleef maar duren… ik dacht dat ik er niet ging raken. Ik hoorde ondertussen nog vrouwen dichter bij komen. Als deze zouden komen, moet ik die laten gaan, dat mag toch niet gebeuren, de laatste kilometer dan toch nog wat meer er proberen uit te halen en gelukkig… We kwamen over de streep in een tijd van 1u41, maar wel als tweede in de woman open category. Laat naar huis en na een zeer korte nacht klaar om naar onze volgende wedstrijd te gaan.
 
Singapore aquatlon
 
Op zondag was er de Aquatlon in Sentosa. Om 8u15 klonk het startschot van onze wave. We gingen als vierde wave de zee in. Wat een drukte, iedereen zwom tegen en over elkaar, de vorige wave werd relatief snel al bijgezwommen, wat nog meer volk bij elkaar opleverde. Halfweg moesten we even keren op het strand om weer het water in te gaan. Vanja nam een goede start en kon dit heel mooi volhouden. Een vlotte wissel zorgde voor een goede start bij het lopen. Daar kon Vanja enorm wat tijd winnen op al haar concurrenten. Zelf kwam ik drie minuten later het water uit, de wissel ging ook relatief goed, maar het lopen, daar voelde ik de halve marathon van de dag voordien. Ik deed wat nog mogelijk was en haalde toch nog een mooie zevende plaats.
 
Vanja Nele Singapore 2
 
Nu tijd voor rust… en wie weet pikken we hier nog een wedstrijdje mee,” aldus Nele Vermeulen.