Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Seppe Odeyn wint Powerman Mallorca
Seppe Odeyn centraal bij de start van de Powerman Mallorca (foto: Ingo Kutsche)
Duathlon

Seppe Odeyn wint Powerman Mallorca

Seppe Odeyn centraal bij de start van de Powerman Mallorca (foto: Ingo Kutsche)
Seppe Odeyn centraal bij de start van de Powerman Mallorca (foto: Ingo Kutsche)

Seppe Odeyn kende in de Powerman Mallorca weinig problemen om zijn eerste grote internationale zege van het seizoen te behalen. De Flandrien won vlot de duatlon over de lange afstand in Can Picafort. Seppe maakte vooral indruk tijdens het fietsen en pakte een vlotte overwinning in 2u34’37.

Seppe Oden op de fiets in de aanval (foto: Ingo Kutsche)
Seppe Oden op de fiets in de aanval (foto: Ingo Kutsche)

Daarmee was hij ruim twee minuten sneller dan thuisatleet Miguel Angel. De Fin Jarmo Rissanen werd verrassend derde in 2u36’48. De andere topfavoriet, Soren Bystrup, eindigde pas als zesde. De Deense meervoudige medaillist van het WK Powerman in Zofingen moest zelfs de Brit Ben Price en de al even verrassende Noor Erlend Skippervik voor zich dulden. Seppe volgde na de eerste 9 km lopen op een twintigtal seconden van leiders Miguel Angel en de Deen Kasper Laumann. In de 60 km fietsen nam Seppe het voortouw maar hij kreeg onverwacht het gezelschap van Rissanen. De Fin was echter geen bedreiging in de slotrun van 9 km.

Miriam Van Reijen wint Powerman Mallorca (foto: Ingo Kutsche)
Miriam Van Reijen wint Powerman Mallorca (foto: Ingo Kutsche)

Bij de vrouwen begon Kim Nulens sterk in het lopen. Ze volgde een tijd in het spoor van latere winnares Miriam Van Reijen en wisselde op een vijftiental seconden. In het fietsen verloor ze echter zeven minuten. De Nederlandse Van Reijen wordt getraind door Stefaan Devliegher, die ook Seppe Odeyn onder zijn vleugels heeft. Van Reijen won al even vlot als Seppe in een tijd van 2u55’53. Zij was de enige vrouw die bij Hotel Ferrer onder de drie uur bleef. De Britse Dione Allen werd op meer dan vijf minuten tweede en de Spaanse Carolina Sitges pakte de derde plaats in 3u02’02. Ex-Belgisch kampioene Kim Nulens finishte in haar comebackwedstrijd uiteindelijk als 7de in 3u05’51. Ze eindigde niet zo ver achter meervoudig wereldkampioene Ulrike Schwalbe, die vijfde werd.

Kim Nulens PM Mallorca 2018
Kim Nulens in het spoor van winnares Van Reijen (foto: Ingo Kutsche)

Ook de Belgische age groupers deden het uitstekend. Wout Daniëls (die naast Seppe Odeyn op de eerste rij startte) pakte een 7de plaats overall en dat leverde hem winst op bij de M20. Jan Cappaert had heel wat zorgen toen hij eerder deze week toekwam in Can Picafort. Zijn carbon fiets vertoonde een scheur van dik tien centimeter na het vliegtuigtransport en hij moest nog in allerijl op zoek naar een vervangende fiets. Uiteindelijk leverde de nieuwe fiets hem alsnog een overwinning op. Met een 62ste plaats overall werd hij in 3u13’05 winnaar bij de M55. 

Uitslagen Powerman Mallorca