Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Challenge Geraardsbergen met aandacht voor militairen
Nieuws

Challenge Geraardsbergen met aandacht voor militairen

Geraardsbergen Challenge Militair WK

België krijgt in 2018 een Military Championship op eigen bodem. Terwijl De Muur van Geraardsbergen volop in het teken staat van de Omloop Het Nieuwsblad, de opener van het Vlaamse wielerseizoen, brengt de organisatie van de Challenge Geraardsbergen het nieuws dat tijdens hun halve triatlon op 10 juni 2018 er ook gestreden wordt om een militaire titel over de halve afstand. In België is er altijd een sterke band geweest tussen het leger en de triatlonsport. Heel wat van onze toppers vinden een thuis bij Topsport Defensie.

Onze nationale militaire triatlonploeg doet het zowel in binnen- als in buitenland uitstekend. Dat zij nu een eigen wedstrijd krijgen binnen een internationale toporganisatie als Challenge Family  , is helemaal mooi. En wij vinden het alvast fantastisch dat 3athlon.be redacteur-atleet Gert-Jan D’haene de affiche siert van dit initiatief.

Het is de eerste keer dat Challenge een ‘Military Championship’ voor militairen organiseert. “Dit is de volgende stap naar ons doel om er een all-inclusive event van te maken,” vertelt Challenge Family CEO Zibi Szlufcik. “Wij willen laten zien dat triatlon een sport is die openstaat voor iedereen. Het organiseren van dit militaire kampioenschap is een enorme kans om de sportieve prestaties in deze specifieke categorie een keer in de kijker te zetten.”

Race director Kris Torrekens kijkt er alvast naar uit. “We zijn er trots op dit te kunnen bieden. De Challenge Geraardsbergen heeft een monumentaal parcours met wielerklassieker De Muur. Dat is toch de ideale locatie om strijd te voeren voor de militaire medailles. Dit militaire kampioenschap is er niet alleen om te zien wie de beste triatleet is, maar ook om de internationale band en het delen van hun ervaringen tussen de deelnemende militairen te versterken.”

België heeft al ervaring met het organiseren van triatlonwedstrijden binnen het militaire internationale CISM-kader. De laatste jaren gingen verschillende landen zoals Brazilië, Duitsland en Nederland de strijd aan met de ploeg van Defensie tijdens de Zwintriatlon in Knokke, waar de Belgen collectief meestal het sterkst waren. Met een vaste kern rond onder andere Hans Moonen, Christopher Loose, Bart Borghs en nieuwkomer Kjel de Hertog en topsporters Frederik Van Lierde, Marten Van Riel en andere kleppers beschikt Defensie over een arsenaal aan toptriatleten. Het is nog niet duidelijk wie in Geraardsbergen allemaal aan de start zal komen, maar daar zal Gert-Jan D’haene, PR-manager van de militaire triatlonploeg, ons zeker van op de hoogte houden.

Een week na Geraardsbergen staat in Zweden overigens het officiële WK van de CISM op het programma, met een triatlon over de kwartafstand.

Challenge Geraardsbergen militair WK affiche