Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Neem het op tegen 3athlon.be in de BAIK X-duathlon
Seppe Odeyn aan kop in de BAIK X-Duathlon (foto: Melissa Gillisjans)
Duathlon

Neem het op tegen 3athlon.be in de BAIK X-duathlon

Seppe Odeyn aan kop in de BAIK X-Duathlon (foto: Melissa Gillisjans)
Seppe Odeyn aan kop in de BAIK X-Duathlon (foto: Melissa Gillisjans)

Zondag 4 maart bieden we jou een unieke kans om het in de BAIK X-duathlon in Nossegem op te nemen tegen de 3athlon.be redactie. Hoewel onze hoofdredacteur veel te weinig getraind heeft de laatste weken, staat hij er aan de start om onder andere Karen Northshield te steunen. De opbrengsten van de offroad wedstrijd worden door BAIK immers geschonken aan het fonds van Karen, de topsportster die zwaar gewond werd bij de aanslag in Zaventem. Ook Gert-Jan D’haene verschijnt aan de start in Nossegem.

De BAIK X-duathlon heeft ondertussen zijn plaatsje veroverd in de drukke cross duathlon kalender, vooral ook door zijn unieke parcours, in de schaduw van onze nationale luchthaven. Symbolischer kon het haast niet. Yolanda Witteveen kwam in contact met de Amerikaanse personal coach Karen Northshield, die als laatste slachtoffer van de terreuraanslag in Zaventem in het ziekenhuis verbleef, en besloot om de opbrengst van de BAIK X-duathlon aan haar fonds te schenken. Wij brengen hier overigens zeer binnenkort een interview met Karen.

“Maar het stimuleerde mij ook om iets meer te doen,” vertelt Hans Cleemput. “Yolanda stelde vanuit BAIK een vuur-oranje Cannondale F-SI Carbon 5 ter beschikking en dus trok ik de mtb-schoenen aan en kwam vervolgens tot de vaststelling dat mijn techniek nog te wensen over laat. Niettemin sta ik met een minimum aan training aan de start op 4 maart. Met als bijkomend doel dat ik per atleet die voor mij eindigt met 3athlon.be 2 euro bijdraag aan het goede doel en per atleet die achter mij finisht, doe ik 5 euro bijleggen. Ik hoop dat ik er alvast een paar kan kloppen…”

Met Nicolas Auverdin, Nicolas Vermeulen, Sam Willems, Dirk Buellens, Stijn Roelens, Wout Moreel, Laurens Verluyten, Tim Vijverman en Davy Vos staan er naast Hans Cleemput en Gert-Jan D’haene genoeg kleppers aan de start. Maar vooral bij de vrouwen wordt het uitkijken naar de strijd tussen Birgit Wauters (vorige week nog winnares van de Light distance in Westende), Delphine Vanneste (winnares van de Inferno vorige week), Joni Meere, Hannah Verhaeghe, Kristel Polet, Kaat Van Eynde en Inge Roelandt, winnares van de Hel van Kasterlee…

BAIK X Duathlon 2018

 

Alle info vind je op de website van BAIK en inschrijven kan je via de Triatlon Vlaanderen inschrijfmodule.