Twee Belgen in top-50 in 70.3 Sri Lanka
Nieuws

Vier Belgische triatleten stonden zondag aan de start van de 70.3 Ironman van Colombo. Het was voor het eerst dat het Ironman-circus neerstreek in Sri Lanka. Twee atleten slaagden er in om een top-50 plaats te bemachtigen in deze age group only race.

Bij de mannen won Olivier Godart in 4u06’06. Wouter Delbaere werd 32ste in een tijd van 4u55’44. Hij was de enige Belg die onder de 5 uur bleef. Tweede Belg was Ronny Schrijvers. De triatleet uit Zutendaal werd 50ste in 5u07’06 en dat leverde hem een vijfde plaats op bij de M45. Francis Pinckers deed 6u33’04 over de 1900 meter zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen. Hij werd 344ste. 612 atleten haalden de finish in deze zware wedstrijd. Zo deed onze landgenote Indra Moelans bijna 8 uur over de halve triatlon. Ze finishte als 559ste in 7u52’58. De winst bij de vrouwen ging naar Ling Er Choo, die in 4u43’23 de snelste was op het pittige parcours doorheen de historische haven van Colombo.