Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Claire Michel 20ste in Abu Dhabi
Nieuws

Claire Michel 20ste in Abu Dhabi

Michel Nuyes transition Abu Dhabi

Claire Michel zorgde voor de beste Belgische prestatie vrijdag tijdens de World Triathlon Series in Abu Dhabi. De Belgische triatlete werd 20ste. In tegenstelling tot de mannen lag het Yas Marina circuit er iets droger bij maar in de natte tunnel aan het begin van het circuit viel leidster Flora Duffy uit met een valpartij. Ook andere favoriete Zaferes viel uit. De overwinning ging zo verrassend naar de Nederlandse Rachel Klamer.

Duffy leek opnieuw op weg naar een kenmerkende solo. Ze kwam in het spoor van Jessica Learmonth als tweede uit het water. Maya Kingma  volgde als 10de op 10 seconden. Twee plaatsen verderop volgde Rachel Klamer. Maaike Caelers en Kirsten Nuyes stapten als 37ste en 38ste op het droge op 38 seconden, gevolgd door Claire Michel.

Duffy onderuit in tunnel

In het fietsen ging het na één ronde al mis voor Flora Duffy. De regerende wereldkampioene had blijkbaar niet geleerd van de ervaringen bij de mannen, waar onder ander Fabian op hetzelfde punt onderuit schoof. Een aantal bochten lag iets droger en het regende niet meer tijdens de vrouwenwedstrijd, maar toch bleef het gevaarlijk op het technische parcours. Maya Kingma volgde in een eerste achtervolgende groep. Caelers, Nuyes en Michel kwamen alleen te zitten en verloren veel tijd op de fiets.

Klamer run Abu Dhabi

Bij het ingaan van de vierde ronde ging Joanna Brown onderuit op precies dezelfde plek als Duffy. Klamer zat twee plaatsen achter haar en kon de Canades net ontwijken maar ze verloor wel de aansluiting met de kopgroep. Ze verbruikte heel wat krachten om het gat te dichten bij het ingaan van de slotronde.

Daarin volgde opnieuw een valpartij, deze keer met zware gevolgen van Katie Zaferes. Zij moest na een zware crash de wedstrijd verlaten. Ook Maaike Caelers viel uit.

Klamer wint eerste WTS

Klamer wint abu dhabi

Met zes bleven ze vooraan over. Klamer wisselde snel en ging er samen met de Amerikaanse Kasper meteen vandoor, samen met de Australische Van Coevorden. Ook Jessica Learmonth sloot aan en dus gingen ze met vier de laatste 4 km in. Kingma wisselde als 21ste en Kirsten Nuyes volgde als 24ste. Claire Michel kwam als 30ste van de fiets maar begon dan aan een mooie inhaalrace. Die leidde uiteindelijk tot een 20ste plaats in deze incidentrijke race.

Vlak voor het ingaan van de laatste kilometer versnelden Learmonth en Klamer. Rachel slaagde er in om de Britse te lossen op 800 meter van het einde en ze liep naar haar allereerste WTS-overwinning in haar carriere. Jessica Learmonth werd tweede en Natalie Van Coevorden derde.

Kirsten Nuyes, de Nederlands-Belgische triatlete van het Cecemel Sportoase team, werd 28ste en Maya Kingma 32ste.