Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Rik Deckx en Inge Roelandt overwinnen Nossegemse leemgrond
Inge Roelandt wint de BAIK X-duathlon 2018 (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)
Duathlon

Rik Deckx en Inge Roelandt overwinnen Nossegemse leemgrond

Inge Roelandt wint de BAIK X-duathlon 2018 (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)
Inge Roelandt wint de BAIK X-duathlon 2018 (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)

De BAIK X-duathlon 2018 werd een prooi voor Rik Deckx en Inge Roelandt. Zij verteerden het best de lastige leemgrond van Nossegem en zegevierden in de achtertuin van de luchthaven van Zaventem. Door de dooi werd het parcours, zowel bij het lopen als in het fietsen, herschapen tot een glibberige brei die dankzij de leemgrond ook nog eens een aanzuigend effect had. Allesbehalve een walk in the park, eerder iets voor de mannen met macht.

Imponerende Sikke

Die laatste rol beviel vooral Simon Van Roy goed. De Sikke imponeerde op de fiets. “Maar er was er één absoluut beter vandaag. Ik heb Rik Deckx nooit meer teruggezien, dus hij is een verdiende winnaar,” aldus Simon, die een groepje der favorieten oprolde tijdens de 20 km fietsen en in het lopen nog naar een knappe vierde plaats snelde. Maar dat gebeurde na de eerste run van 4 km op achterstand van Rik Deckx. Die volgde vrij vlot op korte afstand van BIN-atleet Fabrice Van Espen, Nicolas Auverdin en Laurens Verluyten.

Start van de BAIK X-duathlon (foto: 3athlon.be/Caroline Dhondt)
Start van de BAIK X-duathlon (foto: 3athlon.be/Caroline Dhondt)

Verluyten verrast op de fiets

Eens op de mountainbike was er niemand meer opgewassen tegen Deckx. De Kempenaar kreeg verrassend genoeg triatleet Laurens Verluyten als dichtste achtervolger. Niet meteen een specialist op de mountainbike, maar blijkbaar wel al vroeg in vorm. Ook LD triatleet Nicolas Auverdin bleef in een mooi ritme fietsen. In de achtervolging kreeg Davy Vos pech met een leegloper zodat hij een ronde op een lekke voorband moest rijden op het afwisselend technische en glibberige parcours.

In de slotfase kon niemand Rik Deckx nog bedreigen. Nico Auverdin was in de laatste 2 km lopen nog net sneller dan Laurens Verluyten en pakte de tweede plaats voor eigen BAIK-sponsor. Laurens Verluyten werd derde, Simon Van Roy vierde, Sam Willems vijfde en Kevin Strubbe zesde.

Inge Roelandt wint opnieuw

Bij de vrouwen kregen we een kopgroepje van drie in de eerste 4 km lopen, maar op de mountainbike, nochtans niet haar beste discipline, reed Inge Roelandt weg van de tegenstand. De 12BO4 atlete won twee jaar geleden ook al in Nossegem, toen in heel andere omstandigheden. In de achtervolging pakte Inne Gantois verrassend de tweede plaats en Kristel Polet werd derde, voor mede-favoriete Birgit Wauters. De andere favoriete Delphine Vanneste, onlangs nog winnares van de Inferno in Westende, viel uit met een lekke band.

Eerste DNF voor 3athlon.be

Hans Cleemput van 3athlon.be zelf in actie (foto: 3athlon.be/Caroline Dhondt)
Hans Cleemput van 3athlon.be zelf in actie (foto: 3athlon.be/Caroline Dhondt)

En hoe deed uw nederige dienaar het? Wel, we werden verslagen door de zware leemgrond (en vooral door een gigantisch gebrek aan training de afgelopen weken) en kwamen tot de vaststelling dat mountainbiken een toch wel aparte discipline is. Zo leidde onze eerste cross duatlon ook tot een allereerste DNF ooit. Maar het was wel genieten van een afwisselend, maar vooral loodzwaar parcours waar er voor ons te weinig momenten waren om te kunnen recupereren. En we genoten vooral ook enorm van de massale aanmoedigingen, waarvoor dank.

Triatlonwedstrijden be · Uitslag Baik XDuathlon Nossegem 2018