Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Wouter Wuilmus houdt Rik Thijs af in Berendrecht
Duathlon

Wouter Wuilmus houdt Rik Thijs af in Berendrecht

 Wouter Wuilmus Berendrecht

Ook de cross duatlon van de Lopersgroep Putte kreeg een topveld aan de start, met een rechtstreeks duel tussen Rik Thijs en Wouter Wuilmus. Het was die laatste die het haalde na een sterk nummer op de mountainbike. Ook in Berendrecht had de dooi voor een zwaar parcours gezorgd, al gingen de vrijwilligers de hele zaterdag nog aan het werk om alles sneeuwvrij te krijgen.

In de eerste run van 3,8 km gingen Wouter Wuilmus en Rik Thijs er samen van door. De Nederlander Hendrik Venema wisselde als derde op exact een minuut van de twee koplopers. Mathias Cloostermans volgde nog een halve minuut verderop. Waar iedereen verwachtte dat Cloostermans in de 22 km mountainbiken naar de kop zou fietsen, was het vooral Wuilmus die indruk maakte. Hij fietste meer dan anderhalve minuut weg van Rik Thijs. Cloostermans slaagde er niet in de kloof te dichten en volgde aan de tweede wissel in derde positie.

“Rik Thijs en ik legden er een pittig looptempo op in Putte in de eerst run,” vertelt Wouter. “We kwamen samen in de wisselzone en startten samen op de fiets. Het parcours is altijd al veel draaien en keren maar er lag nu een dun schuiflaagje op. Na een ronde moest Rik een gaatje laten en bouwde ik de kloof verder uit. Zo kwam ik met een ruime voorsprong in de wisselzone om te beginnen lopen. De plaatsen lagen vanaf dan vast,” aldus winnaar Wuilmus.

In de slotrun van nog eens 3,8 km bleven de posities ongewijzigd. Wouter Wuilmus won overtuigend in 1u27’55. Op ruim twee minuten kwam Rik Thijs als tweede binnen in 1u30’00. Mathias Cloostermans werd derde in 1u31’48. Hendrik Venema kwam net te kort voor het podium en pakte de vierde plaats in 1u32’06. Lander Sels werd vijfde. Voor Wuilmus was het de derde zege in Berendrecht in vier jaar, na 2016 en 2015.

Veldcross-kampioene wint

Bij de vrouwen kregen we een verrassende zege voor Britt Vanthillo. De ex-Belgische beloftenkampioene veldlopen bewees eerder al eens in Herentals duatlont dat ze haar mannetje kan staan op de fiets en ook het mountainbiken ligt haar vrij goed. In het lopen was ze natuurlijk niet te stoppen, en ze begon met een mooie marge op Silke Baumer aan de 22 km mountainbiken. Baumer snelde haar in de slotfase voorbij maar in de slotrun was Silke geen partij voor Britt. Vanthillo liep vlot naar de overwinning in 1u48’02. Op net iets minder dan een minuut kwam Silke Baumer als tweede binnen (1u48’58). Kristien Nelen pakte de derde plaats.