Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Veel steun na bizarre overval op triatleet in Durban
Nieuws

Veel steun na bizarre overval op triatleet in Durban

Het bericht dat de Zuid-Afrikaanse triatleet Mhlengi Gwala op een bizarre manier overvallen werd tijdens een fietstraining in Durban ging woensdag viraal op de social media. De overvallers waren blijkbaar niet geïnteresseerd in zijn smartphone, portefeuille noch zijn fiets. Ze gingen met een botte zaag te werk in een poging zijn benen af te zagen. Hij werd zwaargewond achtergelaten.

Niets gestolen

Via de LA Times en Triathlete Magazine ging het bericht van de schokkende overval als een vuurtje rond op internet. Mhlengi Gwala was voor dag en dauw bezig met zijn fietstraining, een vaste gewoonte bij atleten in het Zuid-Afrikaanse Durban. Voor zonsopgang zijn de wegen nog redelijk rustig. Hij werd door een aantal overvallers van zijn fiets gesleurd. Mhlengi zou zijn smartphone, portefeuille en fiets aangeboden hebben, maar blijkbaar waren de overvallers alleen geïnteresseerd in zijn benen. Met een botte zaag gingen ze te werk, waarmee ze schade toebrachten aan botten, zenuwen en spieren. Gelukkig misten ze zijn slagader waardoor Mhlengi het wel overleefde. In het ziekenhuis geloven ze dat ze het been van de triatleet kunnen redden, volgens de LA Times.

Op WK in Rotterdam

Mhlengi Gwala maakt deel uit van het elite triatlon programma van de provincie KwaZulu-Natal. Vorig jaar nam hij nog deel aan het WK olympische triatlon in Rotterdam. Hij werd er 45ste bij de M25 categorie (die gewonnen werd door de Belgische triatleet Ruben Geys). Vanaf dit jaar wou hij zich op de halve en volledige triatlons richten.

Schoeman en Murray betuigen steun

Ondertussen stromen steunbetuigingen uit de hele wereld toe en via de ITU werden we ook al op de hoogte gebracht van een crowdfunding om de Zuid-Afrikaan te helpen via Back-A-Buddy. Ook Henri Schoeman, vorige vrijdag nog winnaar van de WTS Abu Dhabi, betuigde zijn steun én zijn bezorgdheid over de veiligheid op Zuid-Afrikaanse wegen… En ook zijn landgenoot Richard Murray, partner van Nederlandse triatlete Rachel Klamer, was geschokt… Het is overigens niet de eerste keer dat een triatleet overvallen wordt in Zuid-Afrika. Vorig jaar overkwam het Frederik Van Lierde nog.