Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Stefanie Adam wint cross duatlon in Trier
Duathlon

Stefanie Adam wint cross duatlon in Trier

Stefanie Adam heeft afgelopen weekend de cross duathlon in het Duitse Trier gewonnen. Wij hebben hier in België de Azencross in Loenhout in het veldrijden, Duitsland heeft zijn ‘Cross der Asse’ in Trier, een cross duatlon over 5 km lopen, 23 km mountainbiken (met 800 hoogtemeters) en nog eens 2,5 km lopen. Het deelnemersveld was er bovendien de moeite met de nummer 2 van het EK Ironman aan de start.

Een beslijkte Andi Böcherer

Er stond dan ook geen maat op Andi Böcherer. De Duitse triatleet werd vorig jaar tweede op de Ironman Frankfurt in 7u46, moest Hawaii links laten liggen door blessure, maar is ondertussen blijkbaar volledig hersteld. Hij snelde in 1u28’30 naar een duidelijke overwinning. Plaatselijk favoriet Jens Roth werd tweede op bijna anderhalve minuut en Andreas Theobald verloor bijna twee minuten.

Troy Kiveryn 12de overall

Adam Kiveryn Trier

Bij de vrouwen kon niemand het spoor houden van Stefanie Adam. De 3MD-triatlete pakte de 25ste plaats overall en won overtuigend in 1u50’34. Daarmee had ze ruim vier minuten voorsprong op Rebecca Fondermann en Diana Steffenhagen. Stefanie zakte samen met haar partner Frank Kiveryn en diens zoon Troy af naar Duitsland. En die deden het ook uitstekend. Troy Kiveryn, sinds dit jaar in de kleuren van Solid Endurance, legt zich vanaf 2018 toe op Xterra. Met een eindtijd van 1u38’45 werd hij 12de overall en tweede in zijn categorie. Ook voor Frank was er een tweede plaats in zijn categorie. Hij werd 27ste in 1u51’56.

Uitslag Trier