Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bozzone wint, Moons enige Belg in 70.3 IM Patagonië
Nieuws

Bozzone wint, Moons enige Belg in 70.3 IM Patagonië

IM703Bariloche Bozzone 2018

In Argentinië werd dit weekend voor de allereerste keer een 70.3 Ironman gehouden in de schitterende streek van Patagonië. De 70.3 Ironman van Bariloche werd een prooi voor Alicia Kaye en Terrenzo Bozzone. De Nieuw-Zeelander is de man in vorm want na zijn zege in de Ironman Nieuw-Zeeland vorige week waar hij net onder de 8 uur dook, was hij nu ook de enige man die onder de 4 uur bleef in Argentinië.

Opnieuw Bozzone

Terrenzo Bozzone werkte de 1900 meter zwemmen, 90 km fietsen (met 1100 hoogtemeters) en 21 km lopen af in 3u58’57. De Braziliaan Igor Amorelli pakte de tweede plaats in 4u02’36 en de verrassende Amerikaan Kennet Peterson klopte in een spannende slotfase TJ Tollakson voor de derde plaats. Bij de vrouwen was Alicia Kaye de sterkste. In de marathon kwam Pamela Oliveira nog sterk opzetten. De Braziliaanse kreeg het gat van twee minuten niet helemaal gedicht en strandde op 56 seconden van de winst. En dus werd de Amerikaanse Alicia Kaye de eerste winnares van de 70.3 Ironman Bariloche in 4u42’33. Dede Griesbauer pakte de derde plaats.

1 Belg aan de finish

In Argentinië stond slechts één Belgische triatleet aan de start. Pieter Moons haalde de finish in 6u35’21. De triatleet uit Lummen is digital manager bij Carglass (altijd al een triatlonminnend bedrijf geweest) maar trekt nu zes maanden door Zuid-Amerika en pikte na vijf maanden intensief trainen zijn eerste 70.3 Ironman mee in Argentinië. Hij werd 800ste van de 1204 deelnemers.