Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tim Van Hemel kampioen cross duatlon
Het podium van het BK cross duatlon in Retie in 2018 (foto: 3athlon.be/Hans Cleemput)
Duathlon

Tim Van Hemel kampioen cross duatlon

Tim Van Hemel BK Retie podium

In Retie heeft Tim Van Hemel na een snelle wedstrijd de nationale titel veroverd in de cross duatlon. De offroad discipline van de run bike run trok een aantal sterke atleten aan en die kregen in een zonnig Retie een snel maar technisch parcours voor zich. Van Hemel trok al in de eerste run in de aanval, kreeg Thomas Cremers mee, maar na een goede wissel kwam Geert Lauryssen snel op kop. Alleen Van Hemel volgde en zo kregen we een tweestrijd voor het goud. Bij de vrouwen was Stefanie Adam overduidelijk de sterkste.

Stefanie Adam BK Retie podium

Stefanie Adam werd in de eerste 4 km in het defensief gedwongen door age group wereldkampioene in Zofingen Virginie Soenen. De sterke Waalse duatlete moet echter nog wat werken aan haar mountainbike skills want ze verloor tijdens de 24 km op het snelle parcours heel wat plaatsen en zou zelfs niet mee spelen voor het podium. Stefanie Adam en Inge Roelandt waren de ander favorietes. Roelandt was de afgelopen week na haar zege in de BAIK X-duathlon in Nossegem ziek geworden en stond niet in ideale omstandigheden aan de start. Bovendien stond er geen maat op een sterke Stefanie Adam die onbedreigd naar de zege fietste en liep. Een BK cross duatlon is traditiegetrouw altijd een heel gedoe met licenties en zo kwam het dat de verrassende Marieke Meert het brons overall pakte. Sofie Driesen, die helemaal verkrampt als tweede binnen liep na een sterke mtb-proef, heeft immers geen licentie en kon dus haar tweede plaats niet verzilveren op het BK-podium.

Tim Van Hemel finish BK Retie

Bij de mannen was vooraan Kevin Van Hoovels de enige niet-gelicentieerde. Sinds de Hel van Kasterlee mag hij zich helemaal duatleet noemen, al ging het eerste lopen wat te snel voor hem. Pas in de slotronde pikte hij aan bij een groepje van drie met Rik Thijs, Glen Laurens en Wouter Wuilmus. Die volgden echter op ruime achterstand van de twee hoofdrolspelers van dit BK. Tim Van Hemel en Geert Lauryssen reden al na 1 ronde meer dan een minuut weg van de tegenstand.

In de slotfase probeerde Lauryssen zijn concurrent nog te verschalken met een snelle wissel, maar Van Hemel ging ongenadig hard voorbij in het lopen en pakte verdiend de Belgische titel. Geert Lauryssen moest net als vorig jaar achter Seppe Odeyn opnieuw vrede nemen met zilver. Het brons ging naar een sterke Wouter Wuilmus die nota bene in het lopen afstand nam van Glen Laurens en Rik Thijs.

Neal Van VAerenbergh BK Retie

De Nederlander Thomas Cremers werd de eerste belofte op de zevende plaats, maar hij kwam natuurlijk niet in aanmerking voor het BK. De titel bij de U23 ging naar Neal Van Vaerenbergh die in de slotfase sneller was dan Lucas Van Deynze en Laurens Verluyten. 

Paul Embrechts finish BK Retie

Paul Embrechts pakte ook al overtuigend de titel bij de H40 voor Wim De Coene en Niki Devoldere. Het goud bij de M50 was voor Filiep Parein die William Busch te snel af was. Dirk Mertens pakte brons. Joel Demarets is de nieuwe kampioen bij de M60.

Inge Roelandt 2de finish BK Retie

Bij de vrouwen pakten Stefanie Adam en Inge Roelandt ook goud en zilver bij de F40. Juniore Marieke Meert was de beste bij de U23 voor Kaat Van Eynde.

De komende dagen mag u hier nog uitgebreide video- en fotoreportages verwachten van dit geslaagde BK in Retie.

BK Retie uitslag 2018