Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
“Medaille voor Marc Herremans” – Geert Lauryssen
Duathlon

“Medaille voor Marc Herremans” – Geert Lauryssen

Geert Lauryssen BK Retie

Op het BK cross duatlon in Retie werd het een zilveren medaille voor Geert Lauryssen. De ontgoocheling heerste maar aan onze micro gaf hij toch toe dat Tim Van Hemel net iets beter was. En we hadden het met hem over zijn coach Marc Herremans die het zilver van Geert moest vernemen in het ziekenhuis…

“Tim was vandaag sterker. Na het lopen waren we meteen na de wissel met twee weg. Tim pakte over en ik moest meteen ‘scharen’ om in zijn wiel te blijven. Op de technische stukken raakte ik ook niet weg, dus hij heeft wel verdiend gewonnen.” Was het blufpoker om als eerste uit de laatste wissel te lopen? “Ja, ik wist het zal nu of nooit zijn en ik heb geprobeerd, maar dat tempo kon ik niet houden. Ik had gehoopt dat het iets natter zou liggen, maar het is wat het is en je kunt er niks meer aan doen. Hij was beter.”

Voor de coach

Voor Geert was het in Retie met een dubbel gevoel nu zijn coach Marc Herremans er minder goed aan toe was. Die liep na een gebarsten warmwaterkruik brandwonden op aan zijn benen, gevolgd door een longontsteking en infecties. “Ja, dat speelde natuurlijk wel mee. Hij ligt daar nu in het ziekenhuis. Hij zit echt te sukkelen en dat is wel rot voor hem. Ja, wat moet ik er op zeggen, ik weet het niet. Dat deze zilveren medaille voor hem is, ja…”

Focus op Xterra

Voor veel triatleten begint dit weekend het zomerseizoen. Wat worden de plannen voor Geert? “Ik doe dit weekend eerst de cross duatlon van Geel-Bel. Daarna heb ik de eerste week van het paasverlof nog een week stage en daarna beginnen de Xterra’s terug. Dit jaar ligt de focus op de Xterra triatlons, al doe ik één halve in Mallorca omdat dat mijn favoriete wedstrijd is, maar de rest wordt Xterra. En plaatselijk neem ik ook in België deel aan vooral niet-stayer wedstrijden,” aldus Geert Lauryssen.