Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Squadra triatleten Tim en Lucas heersen in Grand Raid
Nieuws

Squadra triatleten Tim en Lucas heersen in Grand Raid

Squadra Tim Lucas finish

Tim Van Hemel en Lucas Van Deynze hebben een spectaculaire Grand Raid Nisramont op hun naam geschreven. De twee Belgische triatleten van het Nederlandse Squadra-team waren een klasse te sterk in de adventure race die bestond uit 4 km kajakken, 22 km mountainbiken, 8 km trailrun, 11 km mountainbike en 4 km run & bike. Tim en Lucas maakten het verschil in de trailrun. Voor plaats twee kregen we een spannende strijd tussen hellevegen Kevin Van Hoovels en Nicolas Vermeulen en triatlonvrienden Wouter Vander Mast en Barry Schrooyen.

De reacties waren eenduidig na de wedstrijd. Dit was één van de zwaarste edities tot nogtoe. En hoewel de zon nagenoeg de hele dag scheen over Berismenil en omstreken werd het voor de atleten stevig afzien. In de 4 km kajakken gingen EFC-ITC triatleten Tom Kerkhof en Wouter D’haene aan de leiding, kort gevolgd door favorieten Vander Mast en Schrooyen. Van Hemel en Van Deynze hadden geen al te best kajaknummer in de Barrage van Nisramont, maar zij maakten ruim twee minuten achterstand goed bij de afdaling van de muur van Maboge. Ook Kevin Van Hoovels en Nicolas Vermeulen, die ruim zeven minuten verloren in het kajakken, kwamen daar al sterk opzetten. Daartussen zaten nog Robin Schuermans en Donavan Leyn, die sterk presteerden. Helaas vielen zij na het tweede mountainbike onderdeel naast de prijzen omdat ze niet samen aan de Run & Bike waren begonnen.

Grand Raid podium mannen 2018

De scherprechter zondag was de zware trailrun van 8 km. Wij ervaarden zelf een dag eerder hoe lastig het parcours was en ook de deelnemers aan de Grand Raid hadden last met onder andere de loodzware en steile zig zag muur van de Ourthe naar het hoogste punt van het parcours. Van Hemel en Van Deynze namen daarin een definitieve voorsprong die ze in de 11 km mountainbiken en 4 km run & bike niet meer afstonden. Ze wonnen verdiend in 3u30’16. 

Kevin Van Hoovels Grand Raid

Meer dan tien minuten later kwamen Nicolas Vermeulen en Kevin Van Hoovels als tweede binnen. Ze waren tien jaar geleden de nummers 1 en 2 op het mountainbike onderdeel van de allereerste Grand Raid in Nisramont. Nu klopten ze Wouter Vander Mast en Bart Schrooyen in een spannende strijd om plaats twee overall. Die laatste twee kregen wel af te rekenen met een lekke band in de tweede mountainbike proef. Hannes De Bock en Bart Van Looveren werden vierde en pakte de winst bij de brandweermannen. Tom Cockaerts en Floris Huyben werden vijfde.

Elke Inne Grand Raid 2018 finish

Bij de vrouwen was het BAIK-duo Elke Rogge-Inne Gantois onklopbaar. Voor het eerst pakte een winnares van de BEMC mountainbikerace de zege in de Grand Raid. Inne Gantois zit al een tijdje in vorm. Ze werd tweede in de BAIK X-duathlon in Nossegem en samen met Elke Rogge ging ze na het eerste mountainbike onderdeel stevig aan de leiding. Ze wonnen vlot in 4u41’21 voor de Nederlandse dames van TV Almere. Corine Nelen (die in laatste intstantie Katja Duurland verving) en Annemarie Rustenburg werden tweede in 4u51’05. De derde plaats was voor Hilde De Meulemeester en Valerie Vincent.

Grand Raid podium Mixed

Bij de mixed ploegen werd het podium volledig Nederlands gekleurd. Alleen Riika Vreeswijk-Kelja zorgde nog voor enige buitenlandse inbreng met haar Franse teamgenoot Romaric Delepine. Maar zij moesten na 4u11’06 vrede nemen met de tweede plaats achter de ongenaakbare Sanne Van Paassen en Bastin Van Alten. Het Nederlandse duo won in 4u09’17. Saskia Elemans en Corne Kool werden derde.

3athlonbe Grand Raid

Team 3athlon.be-Sportoase werd uiteindelijk 40ste. Gert-Jan D’haene en Tom Verelst kwamen na 4u22’54 binnen!

Op de korte afstand was er winst voor gelegenheidsduo Erik Vanhove en Maarten Christis, die Jelle Clijsters verving. Zij wonnen in 2u47’56. KTT’ers Pieter Van Dyck en Davy Vos werden tweede in 2u52’52. De derde plaats ging op ruime achterstand naar Toon Vanwezer en Davy Geerinck. Morgane Bedard en Alexandra Kostur wonnen de mixed categorie en bij de vrouwen waren Die van Wezel de beste: Lotte De Vet en Julie Kenis.

Grand Raid podium vrouwen light

Opvallend… De bijzonder sfeervolle Grand Raid werd vlak voor 18 uur afgesloten met de finish van Anouchka Juez-Ponce en Julie Moons, de partners van winnaars Tim Van Hemel en Lucas Van Deynze…

Uitslag