Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nederlandse winst in duatlon Geluwe
Daan De Groot op weg naar winst in Geluwe (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Duathlon

Nederlandse winst in duatlon Geluwe

Daan De Groot op weg naar winst in Geluwe (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)
Daan De Groot op weg naar winst in Geluwe (foto: 3athlon.be/Mario Vanacker)

In Geluwe is zondag ook het nieuwe duatlonseizoen begonnen. Een week na de laatste cross duatlon op Vlaamse bodem (zondag was er nog de cross duatlon van les Lacs de l’Eau d’Heure waar we maandag verslag van uitbrengen) mochten de wegfietsen bovengehaald worden. Maar de Belgen lieten zich de kaas van het brood halen door sterke Nederlander Daan De Groot. Die klopte alle Belgen met een sterke fietsproef.

Geluwe podiuum 2018

Daan De Groot komt uit het wielrennen, hoort in Nederland ondertussen tot de duatlontop en pakte vorig seizoen een opvallende overwinning op Super Saturday in de Eerste Divisie van de Nederlandse Teamcompetities. Toen werd de 010 triatlon van Rotterdam door blauwalg omgevormd tot een duatlon en daarin was Daan de beste, ook toen na een sterk fietsnummer. Nu reed hij in Flanders Fields anderhalve minuut weg van de Belg Pieter Duyck, nochtans ook niet de minste op twee wielen. En hij knalde in het fietsen ook vlot voorbij Koen Van Rie, die de snelste looptijd neerzette (en 5de zou worden). Daan De Groot kende in de afsluitende run geen enkel probleem om in 1u53’33 de Belgische openingswedstrijd te winnen. Pieter Duyck werd in 1u54’29 tweede en Daan Schouten werd in 1u54’58 derde.

Marina Van Dijck Geluwe 2018

Bij de vrouwen gingen slechts twee duatletes de strijd met elkaar aan. Ook daar kregen we Nederlandse winst met international Marina Van Dijk terug van weggeweest na twee jaar blessureleed. Ze won overtuigend in 2u12’31 en had meer dan drie kwartier voorsprong op nummer twee Harmke Vanblaere.

Arnaud Dely Geluwe 2018

Op de sprintafstand heel wat discussie na de finish. De juniores waren namelijk samen met die van de kwartafstand gestart en waar aanvankelijk de thuissuporters dachten dat Tim Vijverman gewonnen had, bleek junior Arnaud Dely uiteindelijk de snelste. Bij de vrouwen ging de zege op de korte afstand naar Soetkin Vertenten.

Soetkin Vertenten Geluwe 2018

Geluwe duatlon